Samsung, Exynos 2500’ün 3nm GAA Sürecinin İstikrarlı Verim ve Performansa Sahip Olduğunu Garanti Ediyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 127

Techolay

Bot
Makaleler
3
Samsung-Exynos-2500un-Bu-Aksakliklar-Nedeniyle-Geciktigini-Iddia-Eden-Soylentilere.jpg

3nm GAA sürecinin aynı litografi üzerinde çeşitli TSMC mimarilerini üstlenmesi amaçlanmıştı, ancak Samsung’un verim konusunda büyük bir engelle karşılaştığı birçok kez rapor edildi. Son güncelleme, Koreli dökümhanenin yüzde 20’lik bir verim yaşadığını belirtti; bu da Exynos 2500’ün neden erteleneceğini ve yaklaşan Galaxy S25 serisinde bulunmayacağını açıklıyor. Bununla birlikte, şirket Galaxy Watch serisi için Exynos W1000’i…

Devamını Oku: Samsung, Exynos 2500’ün 3nm GAA Sürecinin İstikrarlı Verim ve Performansa Sahip Olduğunu Garanti Ediyor
Kaynak: Techolay

Transistör yoğunluğunda Samsung'un bu kadar sıçrama yapmış olabileceğine ben inanmıyorum. FinFET'den sonra GAA çok büyük bir sıçrama ama çok uzun yıllardır TSMC, aynı üretim teknolojisinde daha iyi performans sunuyor. Görmek lazım ama ben inanmıyorum. Samsung inad etmek yerine TSMC'ye üretttirse işlemcisini bence sorun çözülür. Intel bile 15. nesil işlemlerini tamamen TSMC'ye ürettiriyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt