Samsung Galaxy A26 nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 288
  • Etiketler Etiketler
    a26 nasıldır

creazy

Başarılı
Annem için yeni bir telefon arayışındayım ve bütçem dahilinde Samsung Galaxy A26 6 GB 128 GB modeline yoğunlaştım. Aslında gönlümden geçen model Galaxy A36 idi; ancak aradaki fiyat farkı şu anki bütçemi biraz aşıyor. Bu yüzden A26'nın fiyat/performans dengesini anlamaya çalışıyorum.

Forumdaki diğer benzer konuları incelediğimde birçok kişinin A26'yı önerdiğini gördüm fakat yine de bazı noktalarda kararsız kaldım. Özellikle şu konularda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim:

Günlük kullanım performansı: Annem genelde WhatsApp, YouTube, Instagram ve haber uygulamalarını kullanıyor. A26 bu temel uygulamalarda akıcı bir deneyim sunar mı? Donma, kasma veya ısınma gibi kronik bir sorunu var mı?

Pil ömrü ve şarj: Bir günü rahat çıkartıyor mu? Kutudan adaptör çıkmadığını biliyorum, elimdeki farklı marka hızlı şarj adaptörleriyle (örneğin Xiaomi 33W) tam verim alabilir miyim yoksa orijinal Samsung adaptör şart mı?

Ekran ve tasarım: Yaşça büyük bir kullanıcı için ekran parlaklığı ve yazı okunabilirliği yeterli mi?

Yazılım desteği: Cihazın One UI 8.5 güncellemesini alacağını okudum. Bu güncelleme sonrası performans kaybı yaşayan oldu mu?

Kısacası, bu cihaz uzun vadede (en az 3-4 yıl) annemi üzmeden götürür mü? Yoksa zorlayıp bir üst modele çıkmaya gerçekten değer mi?

Bilgisi olan, cihazı aktif kullanan veya teknik detaylara hakim arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

@Simon.
@Aakons.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim cihaz onerim CMF Phone 1 olur A26 yerine.

Sorularina cevap verecek olursam;

• Akici bir deneyim sunacaktir. Fakat RAM'dan oturu pek uzun omurlu olacagini sanmam. Onerdigim CMF Phone 1 modeli +2 GB daha fazla RAM'a sahip. Ayrica One UI, RAM canavari bir isletim sistemi. Nothing'de ise tam tersi bu durum.
  • Bir gunu rahatca cikaracagini dusunuyorum. O konuda rahat olabilirsiniz. Dusuk segment chipst'e sahip oldugu icin A26'nin pil omru cok yogun kullanilmazsa bir gunu cikarir. Eger Xiaomi sarj adaptoru orijinalse sorun olmaz. Fakat orijinal degilse cihazin omrune zarar verecektir. Bu durumda Spigen, Baseus, Anker gibi markalarin sarj aletlerine bakabilirsin.
  • Ekran parlakligi olarak bu butcelerde cok bir sey beklemeyin. Ozellikle Samsung tarafinda. Ayni fiyattaki Çin cihazlari daha yuksek nit'lerde parlaklik sunuyor fakat sirf bu sebepten Çin'li telefon almayin tabii.
  • 8.5 guncellemesi bir ara guncellemedir. 9.0'da zorlanma ihtimali var fakat Samsung yazilim dagitimi konusunda cihazlarinin durumuna gore yazilim yukluyor. Yani S26'daki One UI ile A26'daki One UI bir degil. Optimize ediliyor. Xiaomi gibi HyperOS cakip gecmiyor Samsung tarafi.

Kisisel tavsiyem. Eger bu butcede kalacaksaniz bence CMF Phone 1 modelini arastirin. Kerem Enginar'in incelemesi guzeldi.

Hocam detaylı cevabın ve tavsiyen için çok teşekkür ederim. CMF Phone 1 gerçekten fiyat/performans, RAM avantajı ve arayüz hafifliği konusunda çok daha mantıklı duruyor; dediklerine kesinlikle katılıyorum.

Fakat malum, klasik anne durumu sadece Samsung istiyor. Menüsüne, ayarlarına ve klavyesine alıştığı için başka bir markaya geçme fikrine tamamen kapalı. Ne kadar anlatsam da "Samsung olsun, bildiğimden şaşmayayım" diyor.

Anlattıklarından yola çıkarsam; annemin kullanımının sadece WhatsApp, birkaç haber uygulaması temel/günlük kullanım ve YouTube'dan ibaret olduğunu düşünürsek, One UI biraz ağır olsa da A26'nın mevcut donanımı bu temel işlemlerde onu üzer mi? Annelerin kullanımını bilirsiniz.

Rica ederim. Anliyorum. Dedigin kullanim icin gayet yeterli. Exynos 1280 kotu bir chipset degil. Alinabilir.

Genel olarak sorun olmaz, değil mi?
Yok olmaz. Bir tanidigim 4 yildir Oppo'nun giris seviye bir telefonunu kullaniyor ve onda bile sorun olmadi benzer kullanimda. Kronik kasma olayi zaten eMMC donemindeki eski Android cihazlarda kaldi. Sorun yasamazsiniz. Samsung'un cihazlarinin hem parca bulunabilirligi, hem de tamirat edilmesinin basit olmasi sebebiyle uzun omurlu olacaktir.

Kullanım senaryosunu biraz daha netleştireyim: Annemin kullanımı aslında temel düzeyden bile daha aşağıda. Telefonu 7/24 elinde tutan biri değil. Sadece telefonu açıp WhatsApp'a girip çıkıyor, birini arayacaksa (sesli veya görüntülü) arıyor ya da gelen çağrıları yanıtlıyor, arada sırada durum paylaşıyor, video/fotoğraf çekiyor(nadir) vesaire hepsi bu. Candy Crush gibi en basit oyunları bile oynamıyor, telefonda yaptığı ekstra hiçbir şey yok.

Benim annemin kullanim senaryosuda boyle. Elindeki telefon A26'dan daha kotu olduguna eminim ama YouTube, Whatsapp gibi uygulamalari aktif kullaniyor. Annenize A07 alsaniz yine memnun kalacaktir bence. Fakat ana menu 30 FPS calisir islemcisinin vasatligindan oturu. O yuzden A26 daha mantikli.

A36 almama gerek yok yani. Bütçeyi artırmama da gerek yok, doğru mu? Bana biraz fazla gelir gibi duruyor. Ama forumda birisi A07 ile ilgili konu açmıştı; kullanıcı adı “namespace” olan biri, o da sanırım annesine alacaktı ve hiç önerilmemiş. Siz böyle deyince şaşırdım.

Bir de A17 alsam annemi memnun eder mi? Sizin anneniz ne kullanıyor? Aslında bu tür kullanıcılar için A07'den daha düşük bir telefon bile çoğu zaman yeterli olabilir. Çünkü tasarım, çentik, incelik-kalınlık gibi detaylar genelde çok önemsenmez.

A17'ye baktım; A26'ya göre daha hafif ve daha inceymiş ama şarjı daha yavaş bitiyormuş. A26'ya göre pil performansı daha iyi yani. Annem için pilin uzun gitmesi önemli, hızlı bitmesi değil. O yüzden kararsız kaldım, sizce hangisi daha mantıklı?

Evet, eger kamerayla isiniz yoksa gerek yok. Dogru. A26, eger Samsung telefon isteniyorsa iyi bir secim olur. A07 bence anne'den ziyade; dede, nine telefonu gibi. A17'de memnun eder fakat islemci olarak cag disi kaliyor artik G99. Bence Exynos 1280'den vazgecmeyin butce varken. Benim annem de Oppo kullaniyor. Model ismini bilmiyorum. Kasasi mavi renkli. Sarj konusuna gelecek olursak A17 daha mantikli olur. Cunku G99 daha cok pil odakli bir islemci. A26'daki Exynos 1280 ise arayuz de daha rahat bir deneyim sunar ama. Tercihini buna gore yapabilirsin. Daha akici ama sarji daha az giden telefon isterseniz A26, daha yavas calisan ama sarji daha fazla giden bir telefon isterseniz A17 bakabilirsiniz. Fakat ben anneme Samsung bir alacak olsam A26 alirdim. Cunku A2X>A1X'den ustundur. Sarji da oyle hemen bitmiyor A26'nin. Benim su an kullandigim telefondan daha iyidir hatta bataryasi. Hem A26'nin hem de A17'nin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…