Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Dediğim gibi Samsung almayı düşünmüyorum. Şu an alırsam ya 3A ya da 4A alacak gibiyim, emin değilim. 3A Pro'da zaten siyah renk istediğim için düzgün satıcı da bulamadım.
3A al o zaman. 4A fiyatına asla değmez ve tam oturmuş cihaz değil.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
One UI'da gayet kötü bu konuda. Poco tarafında yine BL açma imkanı var. A57'de ise yok.@minimize, A57 sana uygun. POCO'nun OS'i ile uğraşma derim.
Konu sahibi One UI'dan bıktığını söylemiş zaten.
Performans farkı yok gibi bir şey hocam. NP 3a daha mantıklı fiyatı yüzünden. RAM avantajı da var aynı zamanda.
- Makaleler
- 6
One UI'da gayet kötü bu konuda. POCO tarafında yine bl açma imkanı var. A57'de ise yok.
Konu sahibi One UI'dan bıktığını söylemiş zaten.
POCO'nun dezavantajları anlatmakla bitmez. Sadece bl açamıyorsun One UI da POCO'ya kıyasla.
One UI'dan bıkan HyperOS for POCO'dan fazlasıyla bıkar.
Galaxy A57 yada 4a en mantıklısı. Bence siz en mantıklısı A57.Aşırı temiz kullanmama, 60 Hz ve maksimum tasarruf moduna rağmen sürekli buglarla ve aşırı ısınma sorunlarıyla uğraşıyorum. Özellikle OneUI 8.5 gelmeyeceği söylentisi arttıktan sonra yükseltmek konusunda daha ciddi düşünmeye başladım. Bundan sonra zaten sırf şişkin arayüzünden dolayı bile Samsung almayı hiç düşünmüyorum. Nothing 4a bana en mantıklı seçenek gibi geldi. Kamerayla veya ağır şeylerle neredeyse hiç işim yok diyebilirim, sosyal medya vs. de kullanmıyorum, çoğunlukla Chrome ağırlıklı diyebilirim.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
Launcher farkı var sadece. Onun dışında HyperOS işte.POCO'nun dezavantajları anlatmakla bitmez. Sadece bl açamıyorsun One UI da POCO'ya kıyasla.
One UI'dan bıkan HyperOS for POCO'dan fazlasıyla bıkar.
RAM yönetimi, bloatware, vb. konularda One UI'da HyperOS kadar kötü maalesef.
Ayrıca BL açarak cihazının yazılımını değiştirebilirsin. AOSP tabanlı bir yazılım kurabilirsin. Firmaların stock yazılımına bağımlı kalma zorunluluğu yok (en azından Xiaomi tarafı için öyle) ya.
- Makaleler
- 6
Launcher farkı var sadece. Onun dışında HyperOS işte.
RAM yönetimi, bloatware, vb. konularda One UI'da HyperOS kadar kötü maalesef.
Ayrıca bl açarak cihazının yazılımını değiştirebilirsin. AOSP tabanlı bir yazılım kurabilirsin. Firmaların stock yazılımına bağımlı kalma zorunluluğu yok (en azından Xiaomi tarafı için öyle) ya.
Launcher farkından daha da fazlası var.
Bloat daha fazla pilide yiyorlar, reklam var, bloat kaldıramıyorsun... Bunları yaşamamak için Mi serisi almak lazım.
Samsung da en azından segment fark etmeksizin debloat yapabiliyorsun ve sistem çökmüyor.
RAM tüketimi o kadar da kötü değil ya. Android 14 --> Android 16'ya Update edilen 6 GB RAM'li A16'nın RAM tüketiminde bir değişiklik olmadı.
Bl açmak Xiaomi'de zor ama açılması artı. Ayrıca POCO cihazların çoğu MediaTek.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
Olay RAM tüketimi değil ki. Bir uygulamanın ne kadar arka planda tutulması gibi konular diyelim.Launcher farkından daha da fazlası var.
Bloat daha fazla pilide yiyorlar, reklam var, bloat kaldıramıyorsun... Bunları yaşamamak için Mi serisi almak lazım.
Samsung da en azından segment fark etmeksizin debloat yapabiliyorsun ve sistem çökmüyor.
RAM tüketimi o kadar da kötü değil ya. Android 14 --> Android 16'ya Update edilen 6 GB RAM'li A16'nın RAM tüketiminde bir değişiklik olmadı.
Bl açmak Xiaomi'de zor ama açılması artı. Ayrıca POCO cihazların çoğu MediaTek.
https://dontkillmyapp.com/samsung
Zaten aşırı fazla ön yüklü app geldiği için RAM tüketimi fazla oluyor. Android çoğunu önbelleklediği için. One UI'ın yüksek RAM tüketiyor diye eleştirilmesinin nedeni işte.
Çökme durumu debloat'ı nasıl yaptığına bağlı. Önüne gelen sistem servisini devre dışı bırakırsan çökmesi normal.
Reklam konusunda katılıyorum size. File manager, Mi Video gibi kendi uygulamaları aşırı telemetri topluyor.
X8 Pro'yu önerme nedenim SoC konusunda rakipsiz olup UFS 4 sunması. Panel, kasa kalitesi gibi yanları da iyi. SoT konusunda zaten iyi..
- Makaleler
- 6
Olay RAM tüketimi değil ki. Bir uygulamanın ne kadar arka planda tutulması gibi konular diyelim.
Zaten aşırı fazla ön yüklü App geldiği için RAM tüketimi fazla oluyor. Android çoğunu önbelleklediği için. One UI'ın yüksek RAM tüketiyor diye eleştirilmesinin nedeni işte.
Çökme durumu Debloat'ı nasıl yaptığına bağlı. Önüne gelen sistem servisini devre dışı bırakırsan çökmesi normal.
Reklam konusunda katılıyorum size. File Manager, mi video gibi kendi uygulamaları aşırı telemetri topluyor.
X8 Pro'yu önerme nedenim SoC konusunda rakipsiz olup UFS 4 sunması. Panel, kasa kalitesi gibi yanları da iyi. Sot konusunda zaten iyi.
Yani Redmi ve POCO cihazlarda debloat yapılırken çökme sorunu ile sıklıkla karşılaşan kullanıcı gördüm. Tabii eski yeni farklılıklar gösterebilir ancak One UI daha risksiz en azından. Çoğu sıkıntı çıkaracağını düşündüğün uygulamaları silsende sorun çıkmıyor.
Reklam konusunun ek yanında deli gibi telemetri var o da sıkıntı.
X8 Pro genel cihaz olarak mantıklı evet ama daily Drive kullanıcıları tercih etmesini doğru bulmuyorum.
minimize
Çalışkan
Debloat konusu çok riskli bir konu, hiç sorun yaşamasan bile herhangi update geldiğinde bootloop yaşama riskin var. RAM konusunda katılıyorum, debloat yapınca boşta kullanım 4 civarından 2GB'lara düşmüştü.Olay RAM tüketimi değil ki. Bir uygulamanın ne kadar arka planda tutulması gibi konular diyelim.
Zaten aşırı fazla ön yüklü app geldiği için RAM tüketimi fazla oluyor. Android çoğunu önbelleklediği için. One UI'ın yüksek RAM tüketiyor diye eleştirilmesinin nedeni işte.
Çökme durumu debloat'ı nasıl yaptığına bağlı. Önüne gelen sistem servisini devre dışı bırakırsan çökmesi normal.