Samsung Galaxy A33'ün batarya sağlığı nasıl öğrenilir?

nnomad 80

Yetkin
Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba. İşim gereği telefonumu günün neredeyse her saati kullanmaktayım. En son 2 sene önce batarya şiştiği için Samsung yetkili servisinden batarya değişimi yaptırdım. Telefonun garantisi biteli çok oldu. Günde 2 defa şarj ediyorum yaklaşık 1 senedir. Telefonun batarya sağlığından düştüğünden şüphelenmeye başladım.

Orijinal kablo ve orijinal adaptör kullanıyorum. Ek olarak dışarıda iş sırasında 20000'lik bir powerbank taşıyorum. Bataryamın sağlığını nasıl öğrenebilirim? Teşekkürler.

Genelde tam veriyi vermez ama Accubattery işinizi görebilir. Samsung Members uygulamasından da destek alınıp ayar falan çekip size sunuluyordu diye hatırlıyorum.

Telefonu USB portu üzerinden kablo ile bilgisayara bağla.

ADB ile eşleştir ve aşağıdaki komutu gir,
Bash:
adb shell dumpsys battery

Birçok değer göreceksin. Samsung'lar için genelde;
Bash:
mSavedBatteryAsoc
değeri iş görüyor. Oradaki değer, % cinsinden yaklaşık sağlık.

Daha kesin bir sonuç istiyorum diyorsan telefonu %100'e kadar şarj et. Daha sonra "charge counter" değerini oku. Bu değer µAh cinsinden bunu mAh çevir. Fabrikasyon mAh değerini de internetten bul.
Basit matematik:
(charge counter mAh / Fabrikasyon mAh) * 100

Günde 2 kere şarja takıyorsanız bataryanın ömrü azalmıştır, batarya değişim vakti gelmiş, fazla söze gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…