Samsung Galaxy A34 5G Wi-Fi kendi kendine kopma sorunu

439

Becerikli
Makaleler
1
Cihaz
Samsung Galaxy A34 5G
Merhaba, Samsung Galaxy A34 5G cihazımın kötü bir huyu var. Şu ana kadar hep telefon güncelleme aldı ama değişmeyen tek şey, belirli aralıklarda WiFi sinyalinin kopmasıydı. Router cihazımda ise herhangi bir sorun yok. Başka cihazlarda kopma olmazken, A34 cihazımda oluyor. Ağ ayarlarını resetlemek ve diğer ayarlar işe yaramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-fi kalitesi ile alakalı bir durum olabilir mobil cihazınızda wi-fi ayarlarınıza bir bakın derim.

Wi-fi kalitesi ile alakalı bir durum olabilir mobil cihazınızda wi-fi ayarlarınıza bir bakın derim.
Olmuyor, denedim. Artı olarak yaşadığım bir başka sorun ise, cihaz kolay kolay 5 GHz görmüyor. Bazen kopuyor ve sonra otomatik 2.4 GHz'ye bağlanıyor. Bir bakıyorum, listedeki tüm 5 GHz ağlar gizlenmiş, görünmüyor. Biraz bekledikten sonra düzeliyor ama canım çıkıyor bekleyene kadar. Zaten Samsung Galaxy A34 5G cihazımın içerisindeki MediaTek Dimensity 1080 işlemcisi, teknik olarak WiFi 6'yı destekliyor ama Samsung, bu özelliği yazılımsal tarafta kapatmış durumda. Bunu yaparken, birşeyleri mi bozdu acaba?

Olmuyor, denedim. Artı olarak yaşadığım bir başka sorun ise, cihaz kolay kolay 5 GHz görmüyor. Bazen kopuyor ve sonra otomatik 2.4 GHz'ye bağlanıyor. Bir bakıyorum, listedeki tüm 5 GHz ağlar gizlenmiş, görünmüyor. Biraz bekledikten sonra düzeliyor ama canım çıkıyor bekleyene kadar. Zaten Samsung Galaxy A34 5G cihazımın içerisindeki MediaTek Dimensity 1080 işlemcisi, teknik olarak WiFi 6'yı destekliyor ama Samsung, bu özelliği yazılımsal tarafta kapatmış durumda. Bunu yaparken, birşeyleri mi bozdu acaba?

Aynı cihaz benim hatunda da var, hiç sorunu yok. 5 ve 2.4 arası geçişkenliği olan MESH bir sistem kullanıyorum evde.

5 GHz bandın kapsama alanı 2.4 GHz kadar iyi değil. Belki de 5 GHz için sağlıklı bağlantı alanından uzakta kalıyorsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt