Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Herkese selam,

Samsung A35 telefon aldım, işimi gayet görüyor şimdilik oldukça memnunum. Eski telefonum da Samsung ve eski telefonumdaki verileri aktarmak istiyorum. Sizce nasıl yapmalıyım? Sorularımı sıralayayım:

1. Verileri manuel olarak mı aktarmak daha güvenli oluyor yoksa Smart Switch uygulaması ile mi yapayım?
  2. Eski telefonumda zararlı bir yazılım, virüs gibi bir şey olmadığını düşünüyorum. Ancak var olduğu bir senaryoda Smart Switch kullanarak verileri aktarırken bu zararlı yazılımların da yeni telefona aktarılma ihtimali var mıdır?
  3. Smart Switch uygulaması ile hangi verileri aktarabiliyorum? Yalnızca uygulama, resim, video, müzik, belge vs. gibi veriler mi yoksa telefon rehberine kayıtlı olan telefon numaraları da aktarılıyor mu?

Sorularınızın cevabı şurada var. Yine de zorlanırsanız videodan bakabilirsiniz.

Smart Switch kullanmanızı öneririm.
Peki ikinci sorum hakkında ne düşünüyorsun? Eski telefonumda zararlı bir yazılım olmadığından eminim, zararlı bir yazılım olmasını gerektiren herhangi bir şey yapmadım. Telefonumu sadece iş odaklı kullanıyorum. Ancak yine de farkında olmadan bir zararlı yazılımın yüklü olduğu bir durumda Smart Switch ile verileri aktarırken bu zararlı yazılımlar da yeni telefona aktarılır mı sence?

Peki ikinci sorum hakkında ne düşünüyorsun? Eski telefonumda zararlı bir yazılım olmadığından eminim, zararlı bir yazılım olmasını gerektiren herhangi bir şey yapmadım. Telefonumu sadece iş odaklı kullanıyorum. Ancak yine de farkında olmadan bir zararlı yazılımın yüklü olduğu bir durumda Smart Switch ile verileri aktarırken bu zararlı yazılımlar da yeni telefona aktarılır mı sence?

Aktarımdan önceki seçim ekranında uygulamaları tek tek kontrol edip onaylamak yeterli olur.

Smart Switch ve Samsung'un verilerimi aktar diye programı var ikisi de çok güzel. Ben Smart kullanıyorum: Eski telenla yeni telefonu yan yana koyuyorsunuz, yeni telefonu kurmaya başladığınız zaman eskideki Smart aktif oluyor ve QR kodla yeni cihazı okutuyorsunuz aktarma seçenekleri çıkıyor. Sizden ilk olarak Google hesabı şifresi isteyecek ve sonra yeni cihaza Wi-Fi'yi otomatik aktaracak, hangi verileri aktar seçeneği çıkıyor oradan her şeyi seçerseniz adan Z ye her şeyi aktarır. Aktarımı Wi-Fi'ya da kablo ile diyerek soruyor size uygun olanı seçip aktarırsınız ben genelde Type-C'den Type-C kablo ile aktarıyorum 6-7 dakika sürüyor. Eskideki virüsü yeniye aktarmaz ama eski cihaz da kendi içinde virüs barındıran bir uyglama varsa o uygulamayı olduğu gibi aktarıyor uygulamayı aktif ettiğinizde virüs de aktif olur.

Virüs olmadığından eminseniz, yoktur. Dolayısıyla aktarım sırasında sıkıntı çıkmayacaktır. Daha önce verileri Smart Switch ile aktaran kişilerin deneyimleri de bunu gösteriyor.