Çözüldü Samsung Galaxy A7 2018 Bootloader kilidinin açılıp açılmadığı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

12814

Çalışkan
Adım adım anlatmam gerekirse, önce OEM kilidini açtım ve açarken bana verileri sileceğini söyledi, onayladım. Sonrasında telefon sıfırlandı, tekrardan hızlıca kurulum sihirbazını bitirdim. Daha sonra OEM kilidi ve USB hata ayıklamayı kontrol ettim ve telefonu kapattım. Ses kısma + açma tuşlarına biraz basıp, sonra USB'yi taktım ve ekran geldi. Burada iki seçenek vardı: "Continue" ve "Cancel". "Continue" için ses açma tuşuna bastım ve girdim. Ancak sorun şu ki, bootloader açma adımı böyle mi? Çünkü orada sadece "Continue" vardı, bootloader ile alakalı bir seçenek yoktu. Yine resimleri koyarım buraya. Diğer bir nokta ise telefonun ayarlarında, OEM kilit açma altında "Bootloader kilidi zaten açıldı" diyor. Başka videolarda bu kilidin üstü gri, bende ise mavi; yani açıp kapatmama imkan veriyor. Ne yapmalıyım, bootloader kilidi açıldı mı?

@Heribert Yavuz

Ha birde deneyeceğim ROM unofficial bir ROM olurda sevmezsem çok bug falan varsa geri dönmem zor değil demi?
Atıp geri dönersen KNOX 0x1 olur ve Samsung'un bazı kilit özelliklerini kullanamazsın. Sony'lerde DRM Fixli kerneller ile çözülüyordu bu sorun ama Samsung'da magisk modulu ile yapılıyordu sanırım (yada yapılmıyordu emin değilim.)

S6'larda hızlı parmak okuma uçuyordu mesela. Yavaş okuyordu.

Evet başlattım kurulumu inşallah olur.
Yüzde 47de kaldı normal yüzde 47de bir ekran gelirdi telefona.

Samsung Health, S Pay, S Pass kullanılmıyor ayrıca. Samsung saat alırsanız üzebilir.
Telefon benim değil kullanan kişiyede yüksek ihtimal lazım değildir.

Uğurlum lineageosin o logosunu gördüm ya şu an mutluluktan uçuyorum.

Hocam mindthegapps yükleyeceğim ama arm64 ve arm seçenekleri var hangisini yükleyeceğime nasıl bakıyorduk?

@dewberry

Son düzenleme:

ARM64 olması gerek.

Hocam ben yine de kontrol ettim de resim aşağıda arm64 mü oluyor?

Eki Görüntüle 101877
ARMv5 ve v4 gibi daha eski setler günümüzde en az kullanılanlardır. 2012 öncesi low-end cihazlar kullanır. Cİhaz örneği bulmak bile çok zordur.

ARMv6 genelde ilk android cihazlarda kullanılan oldukça eski bir yönerge seti. Yanlışım yoksa 32Bit. Örnek cihazlar -> Galaxy Ace, Galaxy Y...

ARMv7 32-bit olan çoğu cihazın yönerge setidir. Prime dönemi 2012-2017'dir. Örnek cihaz -> iPad 4, Xperia Z

ARMv8 (Arch64, ARM64 diyede bilinir.) En çok kullanılan yönege setidir. 64-bittir. Günümüz telefonları arasında en yaygındır. 2014 sonrasında hayatımıza girmiştir. Snapdragon 810 gibi işlemciler ile ünlenmiştir. Örnek cihaz -> Xperia Z5, Z Fold 6...

x86 32bit CISC işlemcilerdir. ARM işlemciler gibi RICS değildir. Telefonlarda en az kullanılan yari güncel bir settir. Mobil cihazlarda ZenFone telefonlar ile genel olarak kullanıma girip (2014-15) yavaşça hayatımızdan çıkmıştır. EN çok kullanılanları Intel Atom serisindendir. 32bit bilgisayarların setidir ayrıca.

x86-64 x86'nın sonucundan sonra kullanıma mobil cihazlarda girmeyen settir. CISC yapıda olup, Android emulatorlerinde ve Android bilgisayarlarda kullanılır. Bilgisayarlarımızın setidir ayrıca. Örnek cihazlar -> ChromeBook

Sizinki ARMv8, yani ARM64.

Bu arada ROM olarak LOS yerine crDroid öneririm. Derlemesi varsa crDroid (android 11) mukkemmel gider o cihaza.

Sanırım yoktu. crDroid ama neden ki? crDroid de LineageOS tabanlı değil miydi? Performansı yakın olur diye düşünüyorum. Şu an yüklü olan ise telefonu hızlandırdı. Bir tek sorunu var ki, o da XDA Forum'da bir kişi aynı sorunu yaşamış ve çözümünü vermişti. Onu uygulayacağım. Onun dışında bir sorunu yok. Pil tüketimine bakmak lazım, şu anlık iyi gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…