Samsung Galaxy Note 4 Android Sürümü Ne Kadar Yükseltilebilir?

NanoMetre

Yetkin
Cihaz
Samsung Galaxy Note 4
Selamlar, arkadaşlar elimde Note 4 var. Bataryası sorunlu, değiştireceğim ama Android sürümü Nougat (7.0.0) ve üzeri yapılabilir mi? Yani donanımsal olarak yazılımı kaldırır mı? Yoksa hiç uğraşmayayım mı? Uzun süredir Android ile uğraşmadığım için bayağı yabancı kaldım (unutmuşum) da ona göre root işine tekrar gireceğim.

Not: Cihaz sosyal medya ve birkaç uygulama dışında kullanılmayacak.

@NanoMetre normaldir hocam, ben de 2-3 ay önce S7 Edge aldım. Önceden Samsung kullanmışlığım vardı ve profesyoneldim ancak bildiğim her şeyi unuttuğumdan telefonu hard bricke yakın bir şeye çevirmiştim. Sağolsun bir hocam düzeltti telefonu, sorun çıkarsa size yardım etmek için hazırım ben de. Artık daha bilgiliyim Samsung'larda

Attığım port ROM düzgün çalışması gerek, kurarken işlemleri anlatması lazım rehberde. Bulursam atayım işlemleri hemen. Bazı ROM'lar farklı wipe teknikleri istiyor çünkü.

Parmak izinde sorun var mış anladığım kadarıyla, ve Bluetooth mikrofon algılamıyormuş. Bunlar sizin için önemli değilse devam edelim.

SD kart dışında her şeyi wipelamanız lazım (Data, cache, dalvik/art cache, internal storage ve diğer kalanlar). Sonrasında direkt ROM'u kuruyorsunuz. 15 dakikalık beklemenin ardından sizi kurulum yardımcısı karşılayacak.

Ve de son sürüm TWRP kurmuş olmanız lazım. Son olarak ROM'un rehberini iyice okumanızı rica edeceğim, yeni patchler çıkmış çünkü.

Son düzenleme:
6.0'ı için mi diyorsunuz? Yamaları yüklemeden 7.1'e geçmiştim videolarda sorun var diye belki yamalarla düzelmiştir deneyeyim.
Bir de bunu bulmuştum da Snapdragon için çıkmıtşı:

@NanoMetre işlemciniz Exynos değil mi? Uymaz o zaman bu ROM, attığım LineageOS nadiren uyabilir çünkü içerik üreticisi ara modellere uyar demiş ancak bu da zor. Bahsettiğim yamalar port ROM içindi, linkini alıntıladım.

Bu aslında çalışıyor ama bir sebepten iki uygulamayı kapatıyordu çalışırken: [ROM][7.0][TW][Exynos][Stable]Refined Nougat N7FE Port 6.0
LineageOS'un da yine yukarıdaki ROM'u yapanlar tarafından hazırlanan versiyonları var Exynos için ama onları denemedim. Açıkçası LineageOS kullanasım da yok o yüzden biraz daha orijinalden uyarlamalara bakmaya çalışıyorum ama imkanlar kısıtlı maalesef. Stok ROM 7.0 olsa hiç uğraşmayacağım da uygulamalar sorun çıkarıyor.

Şimdi tekrar bu yukarıda attığımı kurdum. Yamalarını yükleyeceğim. Önceden Kernel'i yüklememiştim (ana ve OneUI yamalarını yüklemiştim) onu yüklemeye çalışacağım.

@Jack İşte , hepsini yaptım. Görece daha iyi gibi ama bu sefer direkt kapanmak yerine "sistem UI durduruldu" hatası veriyor. Acaba 6.0'ı mı denesem? Diye düşünüyorum da sanırım stabil bir şey bulamayacağız.

Son düzenleme:
@NanoMetre farklı sürümlerde sorun çözülebilir hocam, format data yaparak deneyin bir de ROM'u yüklerken.
ROM'u yüklerken; dalvik, önbellek, dahili depolama, sistem, veri hepsini siliyorum zaten. 6.0 için de video sorununa bir yama sunulmuş ama denemeden bilemeyeceğiz sanırım. ROM'u yüklerken çıkan ara yüzde seçilen uygulamalarla ve özelliklerle alakalı olabilir mi? Bir de olmazsa diye bildiğiniz başka ROM var mı acaba?

Son düzenleme:
@NanoMetre çok fazla ROM seçeneği yok maalesef cihazın, bahsettiğim şey wipe tuşuna tıklayınca çıkan "Format Data" tuşu. Ona tıklayacaksınız ve çıkan yere "yes" yazacaksınız.
Wipe'dan sildiğimizle bir farkı var mı ki? 6.0'da da farklı sorunları yamayla çözdüklerini belirtmişler ama parantez içinde emin olmadıklarını ekledikleri için emin olamadım. Aslında 7.0'ı şu an baya optimize oldu. Bazı uygulamaları durdurma sebebi de çıkan reklamların sıklığıyla ilgiliymiş. İnterneti kapatınca kapanmıyor ama onun çözümünü bir türlü bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…