Ali Çelik

Uzman
Telefonum S23 FE. Yaşadığım problem oldukça garip ve kesinlikle yazılımsal bir durum. Telefonda birini aradığımda hem alttaki hem de üstteki mikrofon çalışıyor; ancak ses kalitesi hands-free modundaymış gibi.

WhatsApp üzerinden ses gönderdiğimde ise ses kaydı alınmıyor. WhatsApp aramalarında ses düşük kaliteyle de olsa var. Başka ses kayıt uygulamalarıyla denediğimde de ses kaydedilmiyor. Telefonun ses ayarlarını sıfırladım ve son olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm; fakat sorun çözülmedi.

Ek olarak, telefona bir kulaklık bağladığımda da aynı şekilde tepki veriyor. Mikrofon sürekli hands-free modunda çalışıyor ve normal yüksek kalite ses alınması gereken durumlarda düzgün çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonum S23 FE. Yaşadığım problem oldukça garip ve kesinlikle yazılımsal bir durum. Telefonda birini aradığımda hem alttaki hem de üstteki mikrofon çalışıyor; ancak ses kalitesi hands-free modundaymış gibi.

WhatsApp üzerinden ses gönderdiğimde ise ses kaydı alınmıyor. WhatsApp aramalarında ses düşük kaliteyle de olsa var. Başka ses kayıt uygulamalarıyla denediğimde de ses kaydedilmiyor. Telefonun ses ayarlarını sıfırladım ve son olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm; fakat sorun çözülmedi.

Ek olarak, telefona bir kulaklık bağladığımda da aynı şekilde tepki veriyor. Mikrofon sürekli hands-free modunda çalışıyor ve normal yüksek kalite ses alınması gereken durumlarda düzgün çalışmıyor.
1. Kulaklığı Kontrol Et: Kulaklığınızın jak bağlantısı veya mikrofonu arızalı olabilir. Farklı bir kulaklık deneyin ve sorunun devam edip etmediğine bakın.

2. Temizlik: Kulaklık girişi ve mikrofon alanını temizleyin. Toz veya su damlacıkları, mikrofonun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Yumuşak bir fırça veya havalı sprey kullanabilirsiniz.

3. Uygulama İzinlerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Uygulamalar'a gidin.
- Sorun yaşadığınız uygulamanın üzerine tıklayın (WhatsApp ve ses kaydedici gibi).
- "İzinler" seçeneğine dokunun ve mikrofon izinlerini kontrol edin.
- Gerekirse izinleri kapatıp açın.

4. Ses Ayarlarını Yeniden Kontrol Edin:
- Ayarlar > Ses ve titreşim bölümüne gidin.
- "Xiaomi Gelişmiş Ses Ayarları" veya benzeri bir seçenek olup olmadığını kontrol edin. Varsayılan sesi veya arama ayarlarını sıfırlayın.

5. Güvenli Mod Testi:
- Telefonu Güvenli Modda başlatmayı deneyin. Bu, cihazınızdaki üçüncü parti uygulamalar nedeniyle oluşan problemleri ayırmanıza yardımcı olabilir. Telefonu açarken ses kısma düğmesine basılı tutarak güvenli moda geçiş yapın.
- Güvenli modda test edin. Sorun devam ediyorsa, donanım problemi olabilir.

6. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Yazılım güncellemesi bölümüne gidin ve güncel olup olmadığını kontrol edin.
- Güncellemeleri yükleyin ve cihazı yeniden başlatın.

7. Mikrofon Testi:
- Düzenli bir ses kaydedici uygulaması yükleyin (örneğin, Google'a ait ses kaydedici).
- Uygulama ile ses kaydı yapmaya çalışın. Eğer kayıt alınamıyorsa, donanım problemi olabilir.

8. Servis:
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, telefonun donanımında bir arıza olabilir. Bir teknik servise başvurun veya garanti kapsamındaysa yetkili servisten yardım alın.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz.