İnceleme Samsung Galaxy S24 FE

Optik zoom sensörü farklı. Özellikle gece video çekmeyi (Tüm sensörler E2400 kaynaklı muhtemelen) S24 FE ile S23 FE'yle bir deneyin. Bariz şekilde S24 FE daha iyi sonuç veriyor. İkinci denemenizi istediğim şey de optik zoom sensörüyle video çekin. Video bildiğin yırtılıyor. Eğer ayarlardan video sabitlemeyi kapatır da denerseniz de video jöle gibi sallanıyor. 24 FE'de çözdüklerine en sevindiğim olay o olmuştu. Bas-çek olarak oto modda da 24 FE daha iyi.

İki cihaza da sahibim bu arada, defalarca denedim, 23 FE'yi 1 sene bizzat kullandım.

Yanlış bilgi: Bu özellik Galaxy S20 veya sonraki modellerde kullanılabilir. "https://www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/professional-photography-with-galaxy-expert-raw-app/"
Yedek telefonum Redmi Note 9S'de bile var hocam, RAW nasıl olmaz yepyeni cihazlar bunlar.
Yazılımda RAW desteği yok. FE serisi desteklenmiyor. Galaxy Store'da da çıkmıyor zaten Expert RAW uygulaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak nasıl yapıyorsun gösterir misin?
Fotoğraf ayarlarından RAW kopyaları etkinleştir ve pro moda girerek istediğin enstantane, ISO ayarını yaprak fotoğrafını çek. Kaydedilen RAW görüntüyü Camera RAW ya da Lightroom kullanarak işleyebilirsin.

Yalnız bu şekilde RAW kopyası çok detaysız çıkıyor. S22'deki RAW daha kaliteliydi. Sebebi ne olabilir?

Yalnız bu şekilde RAW kopyası çok detaysız çıkıyor. S22'deki RAW daha kaliteliydi. Sebebi ne olabilir?

RAW kopyasının kalitesiz çıkması gibi bir durum olamaz hocam RAW sonuç olarak sensorun gücüyle ilişkili. Siz onu isleyeceksiniz artık. Telefon sensörü yani çok da bir şey beklememek lazım ama bana yetiyor şimdilik. Aynasız bir makinem varken de yetiyordu yani telefonların sınırını biliyorum çünkü.

Samsung S24 FE'de doğru yolu buldu. Boyutları ufaltmak kadar saçma bir hareket olamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tik kaba olmasi disinda gercekten guzel cihaz. S23 FE ile S24 FE arasindaki donanimsal acidan telefoto farki pek yok. Dogrudan sensor degisimi var ama boyutlari falan hemen hemen ayni. Daha cok yeni ISP'nin etkisi yansir. Islemci, batarya ve on dizayni disinda en buyuk farklari hoparlorleri muhtemelen. Testlerinde S24 FE'nin hoparlorleri tiz seslerde cok daha iyi ve yuksek sonuc gosteriyor. Ekranlari da kagit ustunde benzer olsa da materyal setleri farkli oldugu icin kayda deger parlaklik farki var. dE 2000 sonuclarinda ekranin renk render'i da daha dogruya yakin duruyordu, ozellikle canli moddaki bir Samsung icin fazla dusuktu. Bu oznel bir durum tabii, degisiklige gitmeleri ilginc sadece.

Genel olarak guzel bir urun, gule gule kullanin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…