Samsung Galaxy S24 vs Samsung Galaxy S25 FE

Bütçe
30.000-35.000 TL

Mr Edebiyat

Çalışkan
İkisi arasında kaldım. Hemen hemen aynı telefonlar batarya farkı ve ekran büyüklüğü farkı var. Kullanım amacım çoğunlukla sosyal medya olacak ama ara sıra fotoğraf çekerim oyun da oynarım. Şu anda kullandığım telefon 6.67 inç acaba S24 alsam biraz küçük gelir mi onu da bilmiyorum açıkçası. Öte yandan öbürü FE model olduğu için tam bir amiral gemisi deneyimi yasayabilir miyim? Hemen hemen benzer telefonlar fakat iki telefonunda tüm özelliklerini karşılaştırınca sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Batarya omru onemliyse S25 FE. Kamera onemliyse S24. Ben S25 FE tercih ederdim.

Şimdi ben sana şöyle söyleyeyim, ben S24 FE kullanıyorum, ve FE serilerini de düz s serilerini de sıkça elime alıp test ettim.
Burada bazı insanlar abartıp iki seri arasında dağlar var mış gibi anlatıyor ama hayır, s serisi FElerden malzeme kalitesi olarak bir tık daha yüksekte, FEnin de dış kaplamaları gayet güzel ve premium ayarda ama s serisi daha iyi, s serisinde aynı işlemci olmasına rağmen mesela kamera geçişleri bir tık daha hızlı ve ekran çerçeveleri daha ince.
İki telefon da yeterince iyi ikisini de alsan pişman olmazsın onunla başlayalım lafa, yani net biçimde birini almak daha mantıklı değil.
S24 s serisi olduğu için ve amiral gemisi olduğu için tercih edilebilir,
Ama S25 FE bir sonraki nesil.
Bence burada kararı şöyle ver, git bir alışveriş merkezine, eline S25 FE yi de al, S24'ü de al iki telefonu da bir 10 15 dakika kurcala, belki S24 sana küçük gelebilir, veya S24'ün hissiyatını çok daha beğenebilirsin, ona göre karar ver.
Eğer S24 bulamazsan ( ki bulamayabilirsin, Samsung'un yeni seri çıkınca direkt bir önceki serileri bile geri çağırma politikası var) o zaman eline S25 alıp o şekilde kıyasla S24 ile işlemci dışında aynı telefon.

S25 FE seni en çok memnun edecek model.
S24 FE S24'ten daha iyi batarya performansına sahip. Onun dısında birbirleri çok benzer donanımlara sahipler.
S24 FE almayın 2400e ısınan verimsiz bir işlemci.
Ayrıca batarya performansı kötü ve çok kalın, ağır bir telefon.
S24 ise batarya performansı S25 FE ye göre çok kötü ama batarya performansı önemli değilse onu alabilirsiniz şahsen.
Ama en mantıklısı burada S25 FE.

Tabi batarya konusunda S25 FE daha iyidir ama ne bileyim premium cihazın bir altı sonuçta. Ekran kenarları falan bı tık daha kalın, ultrasonik parmak izi okuyucusu yok vs. S24'e daha yakın gibiyim şu anda. Bu arada Ocak'in 8'ine kadar zamlanma ihtimali var mı telefonların ? Çünkü Ocağın 8'inde daha rahat alabilirim şimdi alırsam biraz zorlanırım. S24 Hepsiburada da 32 bin lira şu an eğer 2-3 bin lira kesin artar derseniz biseyler yapıp alabilirim hemen . Sizce ne yapmalıyım o konuda ?

S24'lerin stokları bittiği gibi alma ihtimaliniz kalmayacak. Onu hatırlatayım. 8 Ocak tarihine kadar stoklar bitmezse şimdiki fiyatlarda gezer.
Ama tekrar ve tekrar söylüyorum size. Telefonu çok kullanmıyorsanız ya da batarya performansı ne kadar kötü olabilir diyorsanız tahmin ettiğinizden daha da kötü sonuçlar çıkıyor.
Bu yüzden iyice düşünün derim. Belirli eksikliklerini göz önüne alarak S25 FE tercih edebilirsiniz.

Şu an S24 gibi kaliteli ve güçlü bir cihazın 32 bin TL civarlarında gezmesi bana göre ucuz.
O da elde kalan stoklardan ötürüdür muhtemelen, o biraz daha azaldıktan sonra artık ufaktan karaborsa tarzı bir fiyat artışı olacaktır diye düşünüyorum.
Batarya ömrünü şu anki kullandığınız telefonla kıyaslayın arada ne kadar fark var ona bakın, eğer batarya ömrü sizi rahatsız etmiyorsa mantıklı bir tercih.
Hele hele ben küçük telefonu daha çok severdim aslında, büyük telefona zor alıştım, büyük ekran hem gözü bozuyor hem rahatsız ediyor çünkü yakından bakarsanız, küçük ekranı daha da çok seviyorsanız benim gibi, o zaman biçilmiş kaftan.
Eğer bu dediklerim size uygunsa S24'ü bekletmeden alın derim, şu anki fiyatından bir daha bulamayabilirsiniz, bulsanız da saçma sapan renklerde 128 GB bulursunuz, 256 GB en güzel renklerle şu an bu fiyatta.
Yoksa biraz bekleyip S25 FE alabilirsiniz sonra.
Arkadaşlar güncellik açısından S25 demiş ama FE serisi olduğu için S24'e verilen destek muhtemelen aynı miktarda olacak, onu da belirteyim, daha yeni Android sürümleri veya daha yeni One UI sürümleri geldiği zaman siz daha önce alacaksınız o güncellemeleri.
Zaman zaman FE serisi aşırı fiyat performans oluyor, ben telefon aldığım zaman S24 FE o an için alınabilecek en F/P telefondu, şu anda ise S24 gerçekten iyi bir fiyata gelmiş. Yoksa ben de FE tercih ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…