Samsung Galaxy S25 vs Samsung Galaxy S24 Plus

Fatahhteto

Becerikli
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda telefon değiştirmeyi düşünüyorum. iPhone 11’den geçeceğim. Samsung’a geçme konusunda tedirginim ama iPhone’lar için o kadar para verip 60 Hz telefon ve çoğu özellik bakımından daha düşük bir telefon almak da saçma geldiğinden korkmama kararı aldım. Bu iki model arasında kaldım. Ve bu soruyu sormamın sebebi, tamamen S24+’ta bulunan Exynos işlemcinin durumu hakkında internette o kadar fazla bilgi var ki hangisi doğru, hangisi gerçek bilmiyorum. Öncelikle oyun oynayan birisi değilim. Tek oynadığım şey sudoku olur muhtemelen . Onun dışında sosyal medya ve manga okuma gibi gündelik, basit işler yapıyorum. Her ne kadar S25 tasarımını daha çok beğensem de ekran kalitesi ve pil, benim gündelik basit kullanımım açısından daha iyi olduğu için S24+ daha mantıklı, farkındayım. Ancak eğer Exynos 2400 gerçekten gündelik kullanımda bile ısınan bir işlemciyse ve bana sıkıntı çıkaracaksa bulaşmak istemem. Keza annemin o S20 Plus telefonu da aynı marka işlemciye sahipti ve telefon 2 yıla maalesef performans anlamında bayağı geriledi. Yetmedi, ekran yanması durumları da oluştu. Buna bağlı olarak değiştirmek durumunda kaldık.

Son düzenleyen: Moderatör:

Exynos iyileşti ama hala iyi değil bu konuda 2nm sürecine geçilecekti en son exynoslarda ve her şey düzelecekti ama belirsiz hocam hala SoC yapmak kolay değil be Samsung MediaTek bile hala tam düzelemedi.

S25 alın bence de.

S20 Plus'taki Exynos ile S24+'da ki Exynos çok farklı.
Eğer biraz kamera farkı ekran çerçevesi LTPO teknolojisi önemli değilse daha uyguna S25 FE al şahsen. S24+ ile çok farkı yok. Ama bütçe S25'e çıkıyorsa sana tavsiyem, kullanıcı deneyimlerini bul. Eğer seni memnun edecek süreler alınıyorsa S25 al geç 8 Elite daha iyi olur.

S25 ve s24+ arasında batarya performansı açısından bir fark yok gibi gözüküyor. Muhtemelen riske girmeyip s25 alacağım gibi. Ancak daha büyük bir ekrana sahip olmak isterdim açıkçası. S26 nın çıkması ile s25+ ın fiyatı düşer belki ama ne zaman çıkıcak onun net bir bilgisi yok. Teşekkür ederim cevaplarınız için. İyi forumlar

S25+ ın stokları tükenince fiyatı uçacak. S serisi plusların satış ömrü çok kısa oluyor maalesef.
Eğer araştırmalarınızda S25 ile S24+ ın batarya performansında çok fark gözükmüyorsa S25 almanız en iyisi. Ama S24+ alarak riske girmezsiniz onu söylemek isterim. 2400e alsaydınız aynı yorumu yapmazdım muhtemelen.

Azıcık araştırma yaptım ve gerçekten Exynos 990 serisinin o dönemde ağır bir fiyasko olduğunu fark ettim. Telefon alınacağı zaman annemin bu S20 serisine denk gelmesi kötü olmuş. O dönem S20 Ultra da Snapdragon işlemcisi var mış. Keşke onu tercih etseymişiz. Şu an dürüst olmak gerekirse S24 serisinde bulunan bu işlemcinin bir sorun çıkartmayacağına ikna edilmek istiyorum. Ekran boyutu ve kalitesi bayağı cezbetti açıkçası. Daha da araştırma yapıp son kararımı vereceğim. Yetmedi bir kere daha mağazada test ederim.

Şu an dürüst olmak gerekirse S24 serisinde bulunan bu işlemcinin bir sorun çıkartmayacağına ikna edilmek istiyorum.

Exynos 2400 serisinde 2400e ısınan verimsiz bir işlemci (ama güçlü) kullanıcılara göre.
2400 ile 2400e arasında güç farkı yok gibi olsa da S24 FE ile S25 FE arasında gerçek kullanım testinde farklılıklar mevcut (ekran süresi, ısınma durumları gibi)
Aynı zamanda stabilite testinde S25 FE garip şekilde S25'ten daha iyi orana sahipti ama sentetik testler her zaman doğru olmuyor.
2400 sorun çıkartmayacağına ikna edilmek için kullananlara başvurmanız lazım.

Aldınız mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…