Bir mobil cihaz için 60 Hz'i ben eksiklik olarak görmüyorum.
Normal, adamlar ne yapsa tapiyorsun cunku. Devam edelim.
MacBook'lar bile 60 Hz. Bu sayede güç yönetimi daha iyi sağlanıyor.
Guc tuketimini kullaniciya sorsa once, daha iyi olmaz mi? Bu gecerli bir sebep olamaz. Kullanici bu yonde sinirlanamaz.
120 evet göze akıcı geliyor ancak mobildeki video ve oyun içeriklerinin tümü için 60 son derece akıcı, YouTube'da 60 FPS videodan yüksek video yok, mobil oyunlarda 200 FPS'e ihtiyaç yok.
Videonun FPS degeri onemli degil. Elbet bir gun 120 FPS de standart haline gelecek. Ihtiyac yok diye de dusunme ayrica. Bu bir konfor, rahatlık.
Sadece menü kaydırırken 120 Hz ekran değil diye prestij kaybı yaşamaz bir marka. Hele de Apple gibi bir marka.
Bu konuda Apple yerlere vuruldu. Cag disi ekran cunku. Bir donem iPhone kullanip S23, S24 ile tanisan insanlar tekrar base iPhone'a donmek istemediler. Ki 120 hz'den sonra 60 hz goz kanatiyor.
Apple bunu bilerek yapıyor.
Evet, cunku firmaya tapan insan sayisi cok. Hicbir ozelligi olmayan bir alet cikarsalar alacak tonlarca insan var.
"Kabul edilemez" diye bir şey yok gayet kabul ediliyor. Satış rakamları, kullanıcı talebi bunu destekliyor.
Bilgisiz insanlarin kabul etmesi durumu degistirmiyor. 60 hz cag disi mi, evet. Kullanilan cihaz ust segment mi, evet. Bu kadar.
120 Hz ekran isteyen için tercihler çok fazla, gidip 120 Hz ekrana sahip giriş seviyesi bir telefon alabilirsin çok istiyorsan.
Olay giriş segment almak degil ki. Bu ozellik giris segmentte varken ust segmentte bulunmuyor, durum bu. Ayni segmentteki rakiplerinde zaten kac senedir 120 hz var.
iPhone'lar için tek tercih sebebi ekran Hz'i değil. Çok fazla etmen var.
iPhone'u 120 hz veya 60 hz diye tercih eden yok, 60 hz diye tercih etmeyen var. Ekosistem kurup onun icin base iPhone alan var. Sebepleri gayet iyi biliyorum.
Bir telefonun donanımsal olarak ekranda kat izi bırakması, ekran Hz'inin 60 Hz olmasından çok daha büyük bir problem.
Dostum, bu orantisiz ve kronik bir sey degil. Kullanissiz ve islevsiz bir tasarım bu. Ben ekrani kaydirirken ortada bir kat izi olmasini, ekranin 60 hz olmasina tercih ederim.
Konuyu bu kadar dagitmana gerek yoktu, 60 hz'in cag disi ve ciddi problem oldugunu kabul etseydin ne ben mesaj yazacaktim ne sen elma yedigin ellerini bu kadar yoracaktin.