Samsung, Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6 Ekranlarındaki Kat İziyle Mücadele Ediyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 489
Ciddi bir eksiklik değil ama neyse. Tartışmamızın güzelliğini bozmayalım, konuyu da dağıtmayalım.
Konuyu dagittigim yok. Kat izi uzerinden elestirdin Samsung'u, eksik dedin. Prestij var dedin. Ben de örnek verdim. Ki gayet ciddi bir eksiklik. Giris segmentte bile 120'ye, 90'a gecilmisken ust segmentte boyle bir sacmaligin olmasi kabul edilemez.

Mesajını raporladım ancak reddedildi. Dolayısıyla gereksiz mesaj olarak görülmediği için ben de devam ediyorum.

Bir mobil cihaz için 60 Hz'i ben eksiklik olarak görmüyorum. Bu bir eksiklik değil, politika. MacBook'lar bile 60 Hz. Bu sayede güç yönetimi daha iyi sağlanıyor. 120 evet göze akıcı geliyor ancak mobildeki video ve oyun içeriklerinin tümü için 60 son derece akıcı, YouTube'da 60 FPS videodan yüksek video yok, mobil oyunlarda 200 FPS'e ihtiyaç yok, sadece menü kaydırırken 120 Hz ekran değil diye prestij kaybı yaşamaz bir marka. Hele de Apple gibi bir marka. Apple bunu bilerek yapıyor. "Kabul edilemez" diye bir şey yok gayet kabul ediliyor. Satış rakamları, kullanıcı talebi bunu destekliyor. 120 Hz ekran isteyen için tercihler çok fazla, gidip 120 Hz ekrana sahip giriş seviyesi bir telefon alabilirsin çok istiyorsan, bir şey demem ancak iPhone'lar için tek tercih sebebi ekran Hz'i değil. Çok fazla etmen var.

Bir telefonun donanımsal olarak ekranda kat izi bırakması, ekran Hz'inin 60 Hz olmasından çok daha büyük bir problem. Ne demek yahu kat izi? Bu telefonun üretiliş amacı bu, katlanabilmesi. Bunu bile düzgün yapamıyor mu yani? İz mi bırakıyor? Telefonun pazarlama taktiği ne? Bunun karşılığında sonuç ne? 60 Hz bile olsa çok kaliteli bir ekranla karşılaşıyoruz iPhone'da. Ancak katlanabilir olmasıyla öne çıkarılıp satılan bir telefon katlanması dolayısıyla sorun yaratıyor. Asıl bu kabul edilemez bir şey.

Bir mobil cihaz için 60 Hz'i ben eksiklik olarak görmüyorum.
Normal, adamlar ne yapsa tapiyorsun cunku. Devam edelim.
MacBook'lar bile 60 Hz. Bu sayede güç yönetimi daha iyi sağlanıyor.
Guc tuketimini kullaniciya sorsa once, daha iyi olmaz mi? Bu gecerli bir sebep olamaz. Kullanici bu yonde sinirlanamaz.
120 evet göze akıcı geliyor ancak mobildeki video ve oyun içeriklerinin tümü için 60 son derece akıcı, YouTube'da 60 FPS videodan yüksek video yok, mobil oyunlarda 200 FPS'e ihtiyaç yok.
Videonun FPS degeri onemli degil. Elbet bir gun 120 FPS de standart haline gelecek. Ihtiyac yok diye de dusunme ayrica. Bu bir konfor, rahatlık.
Sadece menü kaydırırken 120 Hz ekran değil diye prestij kaybı yaşamaz bir marka. Hele de Apple gibi bir marka.
Bu konuda Apple yerlere vuruldu. Cag disi ekran cunku. Bir donem iPhone kullanip S23, S24 ile tanisan insanlar tekrar base iPhone'a donmek istemediler. Ki 120 hz'den sonra 60 hz goz kanatiyor.
Apple bunu bilerek yapıyor.
Evet, cunku firmaya tapan insan sayisi cok. Hicbir ozelligi olmayan bir alet cikarsalar alacak tonlarca insan var.
"Kabul edilemez" diye bir şey yok gayet kabul ediliyor. Satış rakamları, kullanıcı talebi bunu destekliyor.
Bilgisiz insanlarin kabul etmesi durumu degistirmiyor. 60 hz cag disi mi, evet. Kullanilan cihaz ust segment mi, evet. Bu kadar.
120 Hz ekran isteyen için tercihler çok fazla, gidip 120 Hz ekrana sahip giriş seviyesi bir telefon alabilirsin çok istiyorsan.
Olay giriş segment almak degil ki. Bu ozellik giris segmentte varken ust segmentte bulunmuyor, durum bu. Ayni segmentteki rakiplerinde zaten kac senedir 120 hz var.
iPhone'lar için tek tercih sebebi ekran Hz'i değil. Çok fazla etmen var.
iPhone'u 120 hz veya 60 hz diye tercih eden yok, 60 hz diye tercih etmeyen var. Ekosistem kurup onun icin base iPhone alan var. Sebepleri gayet iyi biliyorum.
Bir telefonun donanımsal olarak ekranda kat izi bırakması, ekran Hz'inin 60 Hz olmasından çok daha büyük bir problem.
Dostum, bu orantisiz ve kronik bir sey degil. Kullanissiz ve islevsiz bir tasarım bu. Ben ekrani kaydirirken ortada bir kat izi olmasini, ekranin 60 hz olmasina tercih ederim.

Konuyu bu kadar dagitmana gerek yoktu, 60 hz'in cag disi ve ciddi problem oldugunu kabul etseydin ne ben mesaj yazacaktim ne sen elma yedigin ellerini bu kadar yoracaktin.

Konuyu bu kadar dagitmana gerek yoktu, 60 hz'in cag disi ve ciddi problem oldugunu kabul etseydin ne ben mesaj yazacaktim ne sen elma yedigin ellerini bu kadar yoracaktin.
Her konuyu iPhone'un 60 Hz ekranına getiren sizsiniz. Konu Samsung'un katlanır ekranıyla ilgiliydi, iPhone 60 Hz konusunu açan sensin. Bak ne konuşuyoruz şimdi. Bu yüzden mesajını raporlamıştım ancak moderatör konuyu dağıtmadığımızı düşündüğü için tartışma devam etti. Bence de konuyu dağıtıyoruz ama takdir o yönde olmadı.

Bilgisiz insanlarin kabul etmesi durumu degistirmiyor.
iPhone'u alan kişi 60 Hz ekranla ilgilenmiyor. Alma sebebi bu değil çünkü. Sen kabul etme, sen çağ dışı olduğunu düşün. Ne yazar? Sana göre değil demek ki bir iPhone. Tüm dünyadaki herkes iPhone kullanacak değil ya. Senin tercihin başka, senin bir mobil cihazdan beklentin başka demek ki. Benim beklentim de şu mesela, eğer bir telefon katlanır diye satılıyorsa o ekranda katlanmasından kaynaklı problem olmaması. Ben de bu yüzden katlanır telefon almıyorum. Sen de ekran yüzünden iPhone alma. Basit.

Normal, adamlar ne yapsa tapiyorsun cunku.
Her seferinde bunu sıkıştırmaktan çok keyif alıyorsunuz. Ben de keyif alıyorum. Evet, bir Apple fanboyuyum. Ne yaparlarsa tapıyorum.

Guc tuketimini kullaniciya sorsa once, daha iyi olmaz mi? Bu gecerli bir sebep olamaz. Kullanici bu yonde sinirlanamaz.
Her şeyi de kullanıcıya mı soracaklar? Sosyal medyadan anket falan açsınlar madem. Şunu ekleyelim mi? Bunu çıkaralım mı? Şu özellik gelsin mi? Şu ayarı size soralım mı? Oldu yahu. Markaların politikaları bellidir. Fiyat da belli. Alırsın ya da almazsın.

Ben ekrani kaydirirken ortada bir kat izi olmasini, ekranin 60 hz olmasina tercih ederim.
Ekrandaki kat izini, 60 Hz ekrana tercih mi edersin? Bu konuşma bu mantıksızlıkla bitmiştir.

Son düzenleme:
60 hz'e getirme sebebimi anlattim? Sen katlama izini bir eksik, problem olarak gorup prestije cok buyuk zarari oldugunu soyledin. Ben de taptigın firmanin cihazlarinda bulunan bir eksikten bahsedip teknoloji editorleri gibi kişilerin bu durumu fazlaca elestirdigini dile getirdim. Bu illaki zarar veriyor.
iPhone'u alan kişi 60 Hz ekranla ilgilenmiyor. Alma sebebi bu değil çünkü.
60 hz diye bir telefon alinmaz zaten, 120 hz diye alinir. Base iPhone modelleri telefotosuz ve 60 hz ekraniyla yari ciplak insan gibi kaliyor. Buna ragmen ekosistem icin veya iOS icin alanlar var, bunu da mesajimda soyledim zaten.
Benim beklentim de şu mesela, eğer bir telefon katlanır diye satılıyorsa o ekranda katlanmasından kaynaklı problem olmaması. Ben de bu yüzden katlanır telefon almıyorum.
Tamam, kat izinden rahatsiz oluyor olabilirsin. Bundan zevk alan yoktur zaten. Ama sen bunu sanki kronik, cihazi cop eden, cihaza zarar veren bir sey gibi bahsettin.
Her seferinde bunu sıkıştırmaktan çok keyif alıyorsunuz. Ben de keyif alıyorum. Evet, bir Apple fanboyuyum. Ne yaparlarsa tapıyorum.
Kendine yazik o zaman, baska diyecek bir sey yok.
Her şeyi de kullanıcıya mı soracaklar?
Bunu siradan bir sey olarak gormen uzucu. Guc tuketimi basta kullaniciyi ilgilendirir. Ben daha pürüzsüz kaydirmayi daha az tuketime tercih ediyorum belki, ha? Guc tuketimini azaltmak istedigimde de 60 hz'e alirim. Bunu bana sormadan yapmasi mantıksız ama senden anlamani beklemiyorum elbette.
Ekrandaki kat izini, 60 Hz ekrana tercih mi edersin? Bu konuşma bu mantıksızlıkla bitmiştir.
Kat izini bu kadar abartmam tamamen Samsung elestirmek icin yaptigin bir sey. Aynisini Apple yapsa agzinin suyu akar, of ne inovasyon dersin.

Mantiksizlik demissin de, eger herkes oyle degerlendirse kimseyle konusamazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…