Samsung klima su damlacıkları ve borularda terleme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    klima samsung
Selamlar, 5 yıl önce aldığımız Samsung klimamız ilk günden beri sıkıntılı.
Yaşadığımız sorunlar genelde montaj kaynaklı oluyor, ancak anlayamadığım birkaç sorun var. Hava verdiği yerde nem ve su damlacıkları oluşuyor.

Bununla birlikte hem tahliye borusunda, hem de tahliye borusuyla beraber iç taraftaki kalın borularda ciddi terlemeler ve su damlacıkları oluyor. Tahliye borusundan ciddi anlamda su çıkıyor zaten.
İçerideki sular ise ekstra oluyor. Nedendir?

İç taraftaki boru iç uniteye dogru yukseliyor mu?

İç ünitenizin terazisi doğru bir şekilde yapılmış mı kontrol edin. İç ünite tahliye borusu için biraz daha aşağıdan meyil verilmesi gerekebilir. Ayrıca zamana bağlı olarak iç ünite gider borusunda tıkanıklık yaşanıyor olabilir.

Telefonuna terazi uygulaması kurup kontrol edebilirsin.

Su tahliye hortumu su dolu bir bidonda falan değil değil mi?

@vada, yok hocam bidon dolmadan boşaltıyorum. Bu içerideki su damlacıkları bidon boşken oluştu.

Dolaylı çözüm olarak 18'de kullanıyorsan 24-25 civarına ayarlayabilirsin, yoğuşma radikal şekilde azalır. Haliyle su üretimi de azalır.

bidon dolmadan boşaltıyorum.
Tahliye hortumunun ucu her zaman açıkta olmalı, bidonun dolmasına gerek yok. Eğer hortum suyun içinde ise tıkanacaktır.

Genelde 24-25 hocam. Tahliye boştayken de yapıyor aynı durumu. Diğer evde de böyleydi. Tahliye hortumunun dışı falan da ıslak hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…