SınavKurdu

Uzman
Yer
Dünya
Telefonun kendi hafızasına yuklenmemek adına hafıza kartında depolama işlemlerini gerçekleştiriyorum. Gereksiz uygulamaları kaldırdım ama buna rağmen ana menüde arka planda hiçbir uygulama açık olmadığı halde donuyor. Her şey çok geç çalışıyor ve ara ara dokunmatigi ciddi manada saçmalayarak çalışıyor. Neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun kendi hafızasına yuklenmemek adına hafıza kartında depolama işlemlerini gerçekleştiriyorum. Gereksiz uygulamaları kaldırdım ama buna rağmen ana menüde arka planda hiçbir uygulama açık olmadığı halde donuyor. Her şey çok geç çalışıyor ve ara ara dokunmatigi ciddi manada saçmalayarak çalışıyor. Neler yapabilirim?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Cihazı Yeniden Başlatın:
- İlk olarak, telefonunuzu kapatın ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Bu, geçici donanım sorunlarını çözebilir.

2. Hafızayı Temizleyin:
- Ayarlar > Depolama bölümüne gidin ve kullanılmayan dosyaları veya büyük dosyaları silin. Önbellek ve geçici dosyaları temizlemek de yarar sağlayabilir.

3. Gereksiz Uygulamaları Kapatın:
- Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Ana ekranda çoklu görev (recent apps) butonuna tıklayarak, kullanılmayan uygulamaları kapatın.

4. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ayarlar > Yazılım Güncellemesi bölümüne giderek, mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin ve güncellemeleri yükleyin.

5. Uygulama Ön Belleğini Temizleyin:
- Ayarlar > Uygulamalar bölümüne gidin. Gerekli uygulamalara tıklayın ve 'Önbelleği Temizle' seçeneğini kullanın.

6. Düşük Güç Modunu Kapatın:
- Düşük güç modu, bazı performans sorunlarına yol açabilir. Ayarlar > Pil bölümünde bu modu kontrol edin ve kapalı olduğundan emin olun.

7. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem cihazınızdaki tüm verileri silecek. Bu nedenle, verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
- Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarını Sıfırlama.

8. Servis Desteği Alın:
- Eğer sorun devam ederse, donanım problemi olabileceğinden, yetkili bir servise götürmeniz faydalı olabilir.

Her adımı dikkatlice uygulayın ve sonuçları gözlemleyin. Umarım sorununuz çözülür!