Samsung Neo QE55QN70FA TV'nin kauçuğu çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sautan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 251

Sautan

Çalışkan
Merhaba.

Vatan'dan QE55QN70FA Neo QLED Samsung modelini aldım ve bu üründe ölü piksellerin olduğunun farkına vardım. 3 hafta sonunda değişim onaylandı ancak değişim için gelen TV'de 2-3 ölü piksel olduğunu fark ettim ancak takmak istemedim çünkü süreçten yorulmuştum. Taki sol üst köşede sıkışık arasına bir şey fark ettim, başta fabrikadan unutulan sıkışan bir durum mu onu anlamaya calıstım yani TV modelinin arasına şeffaf siyah yumuşak bir doku oldugunu fark ettim. Bunu hafif çekince kenarda ki kauçuklar çıktı. Yani o sıkışan durumu çekim derken gömülü olan kauçuk hızlı şekilde döküldü ve bu sebeple hem ışık sızması yapıyor kenarda hem de TV'de arada boşluk kaldığını söyledim ve TV'nin geldiği gün servisin hemen aceleyle gitmesiyle fark ettim bu durumu. Servis çağırdım nasıl bir yol izlemeliyim? Ölü piksel de var 3 tane hem de böyle ilk defa sorunla karşılaşıyorum kullanıcı hatasına sokarlar mı? Kauçuk normal şartlarda düzgün montajlı haliyle cıkarmanın imkanı yok ya da uğraşman lazım ama Samsung'un getirdiği televizyonda sıkışık yumuşak dokuyu çekeyim derken kauçuk da cıktı. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paneli o bant tutuyor ve sizde o bandı çekmişsiniz, galiba sol üst kısım ve panelin sol üst kısmını tutan hiçbir şey yok şu anda panel öne sarkarsa bant paneli bırakacak ve ekranınız düşecek bir televizyoncuya gidip bant çekmesini isteyin.

Aslında sol üstte kenarda bir şey takılıydı fabrikasyondan oldugunu ufak bir bez gibi bir şey sandım unuttuklarını düşünerek onu çekerken arkadan da bantta geldi. Yani montajı hatalı şekilde geldi servisle uğraşmak istemedim bunun için de ama maalesef daha kötü durum oldu pazartesi gelip kontrol edecekler güncel olarak paylaşacağım.

Yapıskan panel oldugu icin onlem amacıyla gene de bant yapıstırmıslardır koselere o yuzden olabilir.

Hocam araştırdım da kenar fitiliymiş panel ile çerçeve arasında ki boşluğu doldurmak için var mış. Umarım yarın çözüme ulaşırlar zorluk çıkarırlarsa da THH'ye kadar gider.

Hocam araştırdım da kenar fitiliymiş panel ile çerçeve arasında ki boşluğu doldurmak için var mış. Umarım yarın çözüme ulaşırlar zorluk çıkarırlarsa da THH'ye kadar gider.
O iş thh de biter hocam. Elle müdahale var onu tespit ederler ücretli onarım teklif ederler. Siz bekletmeden şikayet edin çünkü 6 ay kadarda thh süreci var işin sonunda fatura bedeli üstünden para iadesi alırsınız. İnşallah 6 ayda enfilasyon ve dövize ezilip ürün alamıyacak para miktarına düşmez ödemeniz.

Hocam 3 tane de ölü piksel var. Bunu da ifade etsem değişime gider mi? yoksa kapatırlar mı kullancı hatası diye.

Hocam 3 tane de ölü piksel var. Bunu da ifade etsem değişime gider mi? yoksa kapatırlar mı kullancı hatası diye.
Hocam ölü piksel olarak siz haklısınız avrupada benim bildiğim kadarıyla samsung 2 ölü piksel ve fazlasını panel arızası kabul edip panel değişimi yapyor diye biliyorum orda da ürün değişimi yapmıyorlar. Türkiyede bazı kullanıcıların sıkıntılarına denk gelmiştim burda 5 ölü piksele kadar normal dedikleri olmuş. Sizin tek handikapınız elle müdahaleniz var yetkili servis kimse bu durumu kendilerinin faydasına kullanıp çok rahat eğip bükerler. Sizin işiniz yüzde doksan thh de biter oda dediğim gibi 6 ay sürer zaten indirimli falan aldıysanız 6 aydaki kur farkı paranın değer kaybetmesi derken aynı tarz bi tv etmez size geri dönecek para ama zararın neresinden dönseniz kardır. Kırık tv ile kalmaktan iyidir.

Merhaba tekrardan;

Kullanıcı hatasına bağladılar ölü piksellere de toz dedi siz yaptığınız icin panel degisimi anca olur demisler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…