Elektronik Samsung Odyssey G5 2K OLED monitör 17.099 TL!

Ben 28K'ya 1 ay çalışıyorum, nasıl para değil?
17k'nın para olup olmayışını senin ne kadar paraya ne kadar çalıştığın değil genel piyasa koşulları belirliyor.
Ve evet, 17k OLED standartlarında bir monitör için para değil.
Eğer senin için para ise demek ki bu monitör senin için üretilen bir monitör değil.
Bu kadar basit.

OLED monitör standartlarında para olmaması bunun gene de 5 haneli bir ücret olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bazen saçma sapan yerlerden saçma sapan yerlere bağlıyorsunuz hakikaten.

Ülkede %37.5'lik kısım asgari ücret ve altına çalışıyor 17.100 TL bir kallavi ödemedir.

Ülkedeki asgari ücrete çalışan kesimin konu ile hiçbir alakası yok.
Yukarıdaki mesajımı tekrar okuyun.
Ya da ben tane tane anlatayım;

OLED monitörlerin ortalama fiyatları ne kadardır sizce?
Ben söyleyeyim, 17'den yüksek.

Bu monitör ne?
OLED.

Ne kadar?
Ortalama fiyatların altında.

Bu ne demek oluyor?
Ortalamadan uyguna alınabilecek bir OLED monitör.

Ülkedeki %37.5'lik kısmın alımına uygun olup olmayışı hiçbir şeyi değiştirmiyor.
Bu insanların şahsi olarak kazandığı paradan farklı bir olgu.
Bu benim şahsi fikrim bile değil, nesnel bir şey.
Burada neyin anlaşılmadığını anlayamadım.
"Ülkede %37.5'lik kısım asgari ücret ve altına çalışıyor 17100 TL bir kallavi ödeme" ise o %37.5'luk kesim için üretilmemiştir demek ki bu monitör, bu kadar basit.
Asgari ücretle çalışan adamın Chanel'e gidip bu parfüm neden bu kadar pahalı ben asgari ücretle çalışıyorum bunu nasıl alacağım dediğini ben görmedim. Siz gördünüz mü? Tamamen aynı mantık söylediğiniz.
Temel yaşam için gerekli bir ihtiyaç değil bu, lüks tüketim.

Ülkenin %37.5'lik kısmı asgari ücret ve altına çalışıyor. Asgari-2 asgari arasındaki kesim %25. Ülkedeki 18 yaş altı insan sayısı %24.8 yani çalışamaz. 65 yaş üstü oranı %11.1 yani çalışamaz.
Şimdi bu verileri ve ülkenin yaşama standardını bir araya getir, cevabı almış olacaksın.

Konunun ülke koşulları ile hiçbir alakası yok, ülkenin %90'ı asgari altında çalışıyor dahi olsa söylediğim şey değişmiyor. Olayı saçma bir yere bağlayan sizsiniz ama farkında değilsiniz, mesajın sonunu editledim az önce tekrar okuyun. Mantıklı bir şey söylemeyecekseniz de etiketlemeyin lütfen tekrar.

Aralarındaki 2000TL'lik farkın sizin için kritik bir önemi yoksa evet daha iyi.
Bu OLED işinde de diğer tüm teknolojik ürünler gibi olay hep 2K+ daha üstüne şu model var, az daha ekleyip alayım diye diye en son 35K'lara kadar fırlıyor ama İhtiyaçlar ve kullanım tercihleri önemli biraz.

NOT: Ama ülkenin %37.5'i asgari ücretle çalıştığı için bazı durumlarda o 2000TL çok kritik olabiliyor bazı arkadaşların mesajlarından anlaşılacağı üzere (!)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…