Merhaba, yaklaşık 3-4 yıldır Samsung Odyssey G5 27" LC27G55TQWMXUF marka bir monitör kullanıyorum. Cihaz hem fiyat olarak ucuzdu hem de kaliteliydi, o yüzden memnunum. Fakat 2 gündür aklıma bir şey takıldı. Ekranı FreeSync ayarı ile yıllardır kullanıyordum, üzerinde uğraşmaya başladım. Monitörde FreeSync açıkken G-Sync'i aktif ettiğim zaman, örneğin Counter-Strike 2 G-Sync aktif ediyor ve oyun gayet düzgün çalışıyor. Fakat şu anda olduğu gibi Mozilla'da, Steam'de veya başka bir platformda sanki ekran kararıp tekrar aydınlanıyor gibi bir takılma var.
Bunun dışında FreeSync'i kapatıp diğer ayarları kurcalamak istedim. Response Time ayarından "Motion Blur Reduction" isimli ayarı açtım. UFO ghosting testinde her şey berraklaşıyor ama çok büyük bir problem var. Ekran inanılmaz kararıyor ve bu sefer aydınlık bir odada resmen, tabire caizse, körmüşüm gibi ekran simsiyah oluyor.
Ekran kartım RTX 3060 Ti, ancak bundan 3 yıl önce falan ekran kartım bozulduğu için 3060 Ti almak zorunda kaldım. Normalde RX 5700 XT kullanıyordum, ondan dolayı FreeSync monitör satın almıştım. Bana hangi ayarı doğru bir şekilde aktifleştirip kapatmam konusunda yardım edebilir misiniz?