Samsung Odyssey G6 ilk kontrol nasıl olmalı?

Alperenk46

Çalışkan
Dostlar selam, @BerkayZ87 hocamın da değerli yardımlarıyla Odyssey G6 modelinin siparişini vermiş bulunmaktayım fakat ilk defa monitör siparişi verdiğimden ötürü biraz heyecanlıyım. Monitör geldikten sonra ilk olarak neler yapmam gerekir? Neler yapmamam gerekir? Bu konu da bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam, @BerkayZ87 hocamın da değerli yardımlarıyla Odyssey G6 modelinin siparişini vermiş bulunmaktayım fakat ilk defa monitör siparişi verdiğimden ötürü biraz heyecanlıyım. Monitör geldikten sonra ilk olarak neler yapmam gerekir? Neler yapmamam gerekir? Bu konu da bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Fişe takıp kullanmak. Hertzi arttırmayı unutmayın sadece.

Fişe takıp kullanmak. Hertz'i arttırmayı unutmayın sadece.

O konuda size bir şey sormak istiyorum hocam. Yeni bilgisayarımı almam 1 ay kadar sürecek. Şu anki bilgisayarım pek güçlü değil; i5 7400 ve RX 570 var. Masaüstünde dolaşırken 240 Hz konusunda bir eksiklik yaşamam, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, peki ürünü nasıl test edebilirim bazı forumlarda da okumuştum panel işi biraz da şans işi diye de renk doğruluğu konusunda vs test yapabileceğim bir site var mı?
Renk doğruluğuna mı önem veriyorsun yoksa gözüne hoş geleni görmeye mi önem veriyorsun? Eğer doğruyu arıyorsan bunu sağlayabileceğin çeşitli test patternlarını barındıran siteler var, yok ben gözüme hoş gelen ayarı yapar geçerim dersen kendine göre monitöre ayar yaparsın.

Odyssey G6'nın overdrive modları berbat, stok hali en iyi performansı veriyor, bu sebeple overdrive ayarlaması da yapmana gerek yok. Yani kendine göre kontrast, parlaklık ve renk doygunluğu ayarı yapman yeterli.

Renk doğruluğuna mı önem veriyorsun yoksa gözüne hoş geleni görmeye mi önem veriyorsun? Eğer doğruyu arıyorsan bunu sağlayabileceğin çeşitli test patternlarını barındıran siteler var, yok ben gözüme hoş gelen ayarı yapar geçerim dersen kendine göre monitöre ayar yaparsın.

Odyssey g6'nın OverDrive modları berbat, stok hali en iyi performansı veriyor, bu sebeple OverDrive ayarlaması da yapmana gerek yok. Yani kendine göre kontrast, parlaklık ve renk doygunluğu ayarı yapman yeterli.

Hocam selam monitör geldi kurulumunu yaptım da 10 bit seçtiğim zaman 240 Hz görüntü alamıyorum normal mi bu durum bilginiz var mı?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt