Samsung Odyssey OLED G8 monitörde görüntü gelip gitme sorunu

mekatronik

Uzman
Monitörde bazı zamanlar fareyi hareket ettirince görüntü gidip geliyor. Netflix açınca ise bir süre sonra görüntü tamamen gidiyor. Format attım, Windows ayarlardan tazeleme hızını 120 Hz'e çektim ama sorun düzelmedi. Kablo değiştirdim, yine bir değişiklik yok. Mac Mini bağlıyken böyle bir sorun olmuyor. Sorun aylardır var.

HP Victus Laptop, NVIDIA RTX 4070 ekran kartı. HDMI ile monitöre bağlı. Oyun modu ve HDR kapalı. En güncel sürücüler yüklü.

@Recep Baltaş Hocam siz birçok monitör incelediniz. Başınıza geldi mi böyle bir durum? Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleme:
HP Victus Laptop, NVIDIA RTX 4070 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync kapatınca düzelir. Bu monitörün G-Sync ile arası pek iyi değil. Ben de kullanıyorum. AMD kart varken böyle bir sorun yoktu.

Şunu dener misin:

Eki Görüntüle 249205

Sürücü sorunu da olabilir belki. Yeni bir sürücü gelmişti geçende onu indirip kurabilirsin, güncellemediysen.
Sizinki gibi bir seçenek yok ama bende hep bu şekildeydi. Aylardır var bu sorun. Hep en güncel sürücüler yüklü

G-Sync kapatınca düzelir. Bu monitörün G-Sync ile arası pek iyi değil. Ben de kullanıyorum. AMD kart varken böyle bir sorun yoktu.
Nasıl kapatacağım? Ayrıca oyun modunda değil ve HDR kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizinki gibi bir seçenek yok ama bende hep bu şekildeydi. Aylardır var bu sorun. Hep en güncel sürücüler yüklü

Eki Görüntüle 249206

Nasıl kapatacağım? Ayrıca oyun modunda değil ve HDR kapalı.

G-Sync sizde etkin değil. Olsaydı yanda seçeneği çıkardı. Oyun modu 240 Hz için gerekli. HDR'ın da bu konuyla bir alakası yok. G-Sync kapalıyken neden böyle yapıyor onu anlamış değilim.

Yazılım güncellemesi varsa onu yapın monitöre.

Belki basit bir öneri olabilir ama monitörün bağlı olduğu prizi değiştirin. Eski Samsung G4 modelinde benzer sorun yaşıyordum. Kasa ile bilgisayar aynı prize takılı olduğunda ben de monitör gidip geliyordu. Ayrı ayrı prizlere takınca çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…