Samsung Odyssey OLED G8 monitörde görüntüyü kırpıp sola yaslamak mümkün mü?

bilocanyakupcan

Çalışkan
Samsung Smart Odyssey OLED G8 LS34BG850SUXUF (3440x1440) monitörümün sağ tarafı fiziksel olarak kırıldı. Yaklaşık 10 Cm'lik kısım tamamen siyah görünüyor. Benim istediğim, soldan kırpmadan sadece sağ tarafı iptal etmek ve görüntünün sağlam kalan sol kısma yaslanması.

Şimdiye kadar şunları denedim:
NVIDIA Control panel üzerinden Custom çözünürlük oluşturdum → ama görüntü ortada küçüldü, soldan da kırpılmış gibi oldu.
Scaling ve position ayarlarını kurcaladım → ama tek taraflı (sadece sağdan) kırpma seçeneği bulamadım.

Sorum şu:
Bunu kesin olarak çözmenin bir yolu var mı? Örneğin Custom edit, özel yazılım ya da driver ayarlarıyla? Oyun oynayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüzün sağ tarafındaki bir arızayı geçici olarak çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. NVIDIA Denetim Masası Ayarları:
- NVIDIA Denetim Masası'nı açın.
- "Ekran" sekmesinden "Ekran ölçüsü ayarları" seçeneğine gidin.
- "Aspect Ratio" ayarını "Full-screen" olarak değiştirin. Bu, görüntünün ekranın tamamını kapsamasına yardımcı olur ve sağdaki/nil pikselleri iade etmeyebilir.
- Ayrıca "Resize" ayarını kontrol edin ve boyutlandırmayı uygun şekilde ayarlayın.

2. Windows Ekran Ayarları:
- Windows "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Sistem" bölümünden "Görüntü" ayarlarını açın.
- "Özelleştir" seçeneğini tıklayın ve ekranın çözünürlüğünü kontrol edin. Eğer mevcut çözünürlük 3440x1440 ise bunu kontrol edip daha düşük bir çözünürlük deneyebilirsiniz.

3. Yazılım Kullanımı:
- DisplayFusion veya Borderless Gaming gibi yazılımlar kullanarak görüntü yerleşimini ayarlayabilirsiniz. Bu yazılımlar, oyun veya uygulamaların tam ekran modunda kullanılmasına olanak tanırken, uygulama içinde görüntüyü manuel olarak yeniden ayarlamanıza yardımcı olabilir.

4. Çözümleme:
- Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, ekran kartı sürücünüzü güncelleyebilir veya yeniden kurabilirsiniz. Bazen sürücü sorunları ekran yerleşimini etkileyebilir.

5. Fiziksel Çözüm:
- Uzun vadeli bir çözüm arıyorsanız, monitörün tamir edilmesi veya bir değişim düşünülmesi en iyisi olabilir. Sürekli grafik hataları görmeye devam ederseniz bu, mevcut ayarların sadece geçici bir çözüm sağladığını gösterir.

Bu adımları sırayla uygulayarak sonucu kontrol edin. Umarım aradığınız çözümü bulmanıza yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…