Samsung Odyssey OLED G81SF için yazılım güncellemesi var mı?

MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba,

Yakın zamanda bu monitörü aldım fakat Windows 11 üzerinden baktığımda HDR sertifikası bulunamadı ibaresi vardı. Sorun şu ki; Samsung'un sitesinde VESA HDR 400 ibaresi geçiyordu. Şimdi sorum şu: Acaba driver veya yazılım güncellemesi mi yapmam lazım bu monitöre? Samsung'un sitesinden baktım fakat yazılım güncellemesi bulamadım, acaba ben mi bulamadım? Yoksa yazılım güncellemesiyle değil de Windows 11 ile mi alakalı bu sorun? Monitörün sitesi burada, isterseniz bir de siz bakabilirsiniz. Ek olarak belirteyim, Samsung'un teknik desteğine başvurdum, yazılım güncellemesi yapmamı söylediler fakat dediğim gibi ben mi kaçırdım bilemiyorum ama herhangi bir yazılım güncellemesi yoktu.

1. Monitörünüzün Bağlantısını Kontrol Edin:
- Monitörünüzü uygun bir kablo ile (HDMI 2.1 veya DisplayPort 1.4) bilgisayarınıza bağlayın. HDR desteği için bu tür bağlantılar gereklidir.

2. Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Nvidia veya AMD'nin resmi web sitesinden en güncel grafik kartı sürücünüzü indirin ve kurun.

3. Windows 11 HDR Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne gidin.
- "Windows HDR ile içerik akışı" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

4. Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitör menüsüne gidin ve HDR ayarlarının aktif olduğundan emin olun.

5. Firmware Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Samsung'un resmi web sitesinde monitör için yazılım güncellemelerini kontrol edin. Zaman zaman üretici, güncellemeleri ürün sayfasında veya destek bölümünde yayınlayabilir.
- Samsung Monitör Destek adresinden "Ürün Destek" sekmesine gidip modelinizi aratın.

6. Teknik Desteği Yeniden Arayın:
- Eğer yukarıdaki adımları uyguladıysanız ancak sorun hala devam ediyorsa, oblen bir güncelleme yoksa, Samsung'un teknik desteğiyle tekrar iletişime geçin ve durumunuzu detaylandırarak yardım isteyin.

Eğer hala bir çözüm bulamazsanız, monitörünüzün teknik detaylarını tekrar kontrol etmek faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…