- Makaleler
- 20
Bir sebebi var mı bilemiyorum, aktif olarak kullandığım bir özellikti ancak kaldırıldığını bilmiyordum, biraz araştırınca öğrendim. Cihazda DeX özelliği bulunuyor, ancak sadece televizyonlarda çalışıyor gibi. Kablosuz bağlantıda bilgisayarımı görmemesi sebebi ile kablo ile bağlantı kurmaya çalıştım, bu sefer de karşıma İsveççe yazan bu ekran çıktı:
Görsel çeviri ile çevirince pek bir anlam çıkmasa da görseli DeepSeek üzerinden sorguladım, DeepSeek ise şöyle bir yanıt verdi:
Samsung'un bu kadar güzel bir özelliğin fişini neden çektiğine dair bir fikrim yok, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini sunabilir.
Görsel çeviri ile çevirince pek bir anlam çıkmasa da görseli DeepSeek üzerinden sorguladım, DeepSeek ise şöyle bir yanıt verdi:
Bu metin, Samsung'un "DeX for PC" özelliğinin One UI 7 veya daha yeni sürümlere sahip telefonlarda artık desteklenmediğini belirtiyor. Bunun yerine, kullanıcıları "Länk till Windows" (Windows'a Bağlan) özelliğine geçmeye teşvik ediyor.
Ana mesajlar:
Ek bilgi: Metin, kullanıcıları "Länk till Windows" hakkında daha fazla bilgi edinmeye yönlendiriyor.
- DeX for PC artık kullanılamıyor: One UI 7 ve sonraki sürümlerde bu özellik desteklenmiyor.
- Yeni alternatif: "Länk till Windows" (Windows'a Bağlan) öneriliyor. Bu özellik sayesinde:
- Telefon aramalarını yönetebilir,
- Mesajlara yanıt verebilir,
- Mobil uygulamaları bilgisayarda kablosuz olarak kullanabilirsiniz.
- Avantaj: Daha kolay bağlantı ve cihazlar arasında verimli çalışma imkânı sunar.
Not: "Länk till Windows" İsveççe bir ifade; İngilizce'de "Link to Windows", Türkçe'de ise "Windows'a Bağlan" olarak geçer.
Samsung'un bu kadar güzel bir özelliğin fişini neden çektiğine dair bir fikrim yok, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini sunabilir.