Elektronik Samsung S21 FE 2. Nesil Snapdragon 15.500 TL

Bu fiyata alınır mis gibi, 888 soba biraz ama kamera paketi yeter.

• Panel belki kendi zamanı için iyidir ama güncel rakiplerine kıyasla geride.
  • Vapor Chamber yok.
  • Isındığı için bazı sentetik testlerde diğer 888'li cihazların gerisinde kalabiliyor.
  • Yalnızca 2 sürüm desteği kaldı ve Custom ROM'u da yok.
  • Pil boyutu ve ekran süresi hiç iç açıcı değil.
  • Kamera olarak 1/1.76" boyutunda sensöre sahip, belki yazılımla halletmişlerdir bilmiyorum ama pek de büyük bir sensör değil, aksine IMX766 - IMX906 - OV50A - HP3 gibi sensörlere nazaran bariz küçük. Ön kamera olarak da IMX616 rakiplerde de mevcut olan bir sensör, diğer sensörlere yorum yapamam ama markasının Hynix olduğunu biliyorum.
  • Kasa kalitesi A55'ten geride.
  • Bi' telefoto - USB 3.0 port - kablosuz şarj avantajı kalıyor, bunların da avantaj olduğu kişiden kişiye değişir.

Öncelik oyun değilse A55 gibi daha yeni modeller yönelinmeli, gündelik kullanımda sorun çıkartabilir tablet gibi kullanılacaksa alınabilir.

IMX555 (SD888) ve S5K2LD'nin (EX2100) kamera performansi oldukca iyi. IMX906'yi bilmiyorum, yorum yapamayacagim ama IMX766 kullanan baska cihazlarla kiyasladigimda daha iyi performans aliyordum, hatta iPhone 12 kullanan arkadasimdan daha iyi kamera deneyimi elde ediyordum ana kamerada. iPhone 13 kullanan arkadasima da yerine gore daha iyi cektigim sahneler oluyordu. Ki zaten S20 FE'de de IMX555 vardi SD865 versiyonunda ve IMX766 kullanan Realme GT2'den daha iyi kamera performansi sunuyordu.

Maksimum parlaklik konusunda A55'in bariz bir ustunlugu var. Arkasinin cam olmasi da malzeme kalitesi bakimindan ustun kiliyor. SoC olarak ise S21 FE ustun, ne kadar Snapdragon 888 isinsa ve Vapor Chamber olmasa da oyun performansi olarak A55'ten ustun olacagini dusunuyorum. Ama soyle bir durum var, ana amaci oyun olan birisi bu cihazlarin ikisini de almaz, gider POCO X6 Pro falan alir diye dusunuyorum. Samsung hicbir zaman oyuna yonelik cihaz ureten bir marka olmadi. Guncelleme bakimindan da A55 ustun. S21 FE artik eskimeye basladi.

Ozetleyecek olursak bence de A55 daha mantikli ama S21 FE hala tasarim, SoC ve kamera bakimindan iyi bir model olarak piyasada yerini aliyor.

SOC, tasarım ve kamera performansı için tercih edilebilir.
Ekran süresi, VC ve malzeme kalitesi ön plandaysa A55 dâhâ iyi bir seçenek.

Bence cihazın tek ve en önemli eksiği VC.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…