Elektronik Samsung S24+ 36.999 TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İsimbulamajim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 570
  • Etiketler Etiketler
    samsung
Güzel kardeşim biraz daha büyü ve telefonun sadece telefon olduğunu temel amacı dışındaki özelliklerinin çok da bir anlam ifade etmeyeceğini anlayacaksın. Bahsettiğin oyunlar bizi ilgilendirmiyor. Gerçekten ilgilendirmiyor. Sence iletişim ve sosyal medya için kullanan adam ne yapsın Nintendo emülatörünü?

Peki o zaman neden iPhone 14 de kullanılan işlemci Pro modellinde tekrardan kullanılmıyor sonuçta oyun oynamıyoruz 14'teki işlemci sosyal medya için zaten yeterli değil mi neden daha yüksek bir model var? Ya da madem oyun oynamamıza gerek yok Apple neden şu an bilgisayar oyunlarını kendi platformuna çıkarmaya çalışıyor bir telefonda ne gerek var ki bunlara neyi kanıtlamaya çalışıyor?

Ben sadece oyun oynuyorum demiyorum kamera konusunda en ufak lafınız yok nedense? Benim bahsettiğim aynı fiyata neden aynı performans ve verimi ben bu cihazdan alamıyorum benim için 10 yıl sonra o cihazın çalışmasından çok o zaman aldığım performansı nasıl önemli. Arabamı bu yatırım yapayım?

Pro ile düz model arasındaki fark temelde kamera kısmında yatıyor. Yoksa normal bir kullanıcı için şu anda iPhone X'in CPU'su bile yeterli olur. S24 ve Ultra veya Xiaomi 14 ve 14 Ultra arasında da böyle.

Pro ile düz model arasındaki fark temelde kamera kısmında yatıyor. Yoksa normal bir kullanıcı için şu anda iPhone X'in CPU'su bile yeterli olur. S24 ve Ultra veya Xiaomi 14 ve 14 Ultra arasında da böyle.

İşte bende bunu soruyorum madem işlemci gücüne ihtiyaç yok o zaman firmalar neden her yeni telefonda eski işlemcinin biraz daha üzerine koyuyorlar? Ben zaten yapılmasına gerek yok demedim.

İşte bende bunu soruyorum madem işlemci gücüne ihtiyaç yok o zaman firmalar neden her yeni telefonda eski işlemcinin biraz daha üzerine koyuyorlar? Ben zaten yapılmasına gerek yok demedim.
Güç artışı verimlilik artışına da sebep oluyor. Aynı işlem gücünü daha düşük enerji ile verebiliyor.

Burada mobil CPU'ların P-Core durumu var. (Güç)

Bu da E-Core için. (Verimlilik)

Güç tüketimleri yakın olsa da ki bunlar güncel işlemciler performans farkı ortaya çıkıyor.

GPU tarafında ise mevzu çok daha belirgin.

Yeni teknolojiler veya uygulamalar daha fazla donanım istiyor bu da ilerlemeyi gerektiriyor. Bundan 10 yıl önce kullandığımız telefonlar bize yeterli geliyordu belki ama şu an açıp kullanamazsınız bile. Muhtemelen bundan 10 yıl sonra da benzer senaryo devam edecek.

Tamamdır ben zaten işlem gücünün önemsiz olduğunu söylemedim. Bende bunu savunduğumdan örnek vermiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…