Öncelikle herkese iyi Sosyaller.
Bugün sabah One UI 8 - Android 16 güncellemesini yaptım.
4 GB bir boyutu var idi.
Sabah başka bir konuda ilk bakış için beğenmediğimi söylemiştim.
Gün içinde kullanımım sonucu One UI 7'ye göre "daha stabil ve akıcı" bir sürüm olduğuna karar kıldım.
Konuyu yazmaya başladığım saat olan "16:32"de şarjım genelde %45 civarı kalıyordu.
%100 doğru bir ölçüm değil tabii ki bende bunun farkındayım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şarj performansı eskisinden kötü değil.
Not: Uzun kullanım deneyimlerimi ileri bir zamanda...
Bu kısa yazıtım One UI 8 hakkında aklınızda biraz olsun fikir oluşturur.
Bu yazıda olmayan bir not düşeyim; son dönemde gelen bir mini güncelleme telefonda takılma oluşturdu, özellikle QHD+ ayarında.
FHD+'a aldıktan sonra Techolay Sosyal'de 1 kere donma yaptı.
"Neden aldım?" sorunun cevabı basit aslında; hem Samsung ekosisteme sahip olmam hem yazılım olarak diğer Android'lere kıyasla daha iyi olması
(bu aslında biraz da benim deneyimlerimin yorumu.) hem de denk fiyattaki İphone cihazlardan çok daha iyi olması sebebiyle aldım.
Ekranına kısaca değineyim; benim hoşuma gitti açıkçası. S24 Ultra'da beyaz tema daha mavimsi geliyor buna kıyasla.
QHD+ bayağı şarj yiyor. FHD+ ile gün sonu %20 ile %30 arası bir fark oluyor.
Batarya iki kalite içinde günü kurtarıyor. Telefonu gün içinde aktif kullanan biri olarak söylüyorum.
Kamerasına gelelim;
S24 Ultra biraz daha önde genele vurursak.
Kendi bazında konuşursam ben gayet memnunum. Gece çekimi bazen saçmalıyor sadece.
Parlaklığı kısmak çözüm oluyor buna.
Sağlamlığa da değineyim; kasası ve ekranı oldukça sağlam. Telefon cebimden/elimden oldukça fazla kez düştü kullanımım boyunca.
Sadece sağ üst ve sağ alt köşede zedelenme var.
Atladığım bir şey yoktur umarım. Bir sorunuz varsa memnuniyetle yanıtlarım.