Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce Amazon üzerinden aldığım Samsung Smart monitör m7(LS43DM43702uuxuf) serisini inceleme yapayım dedim. Özelliklerine epey üzerinden bakabilirsiniz.
Beğendiğim özellikler:
1) monitör 2HDMI çıkışına sahip bu da birine uydu birine Xbox takarak kullanabiliyorsunuz.
2) TV gibi Samsung universal remote ile geliyor.
3) Tizen işletim sistemi Android'e göre çok hızlı. İçinde Netflix, Prime, BluTV, Disney gibi birçok platforma sahipsiniz. Kısaca televizyon olarak kullanabiliyorsunuz.
4) 4K UHD olması ve VA panel olması gayet iyi görüntü kalitesine sahipsiniz. Pek tabii benim uydum 1080p ve Xbox'da 2K desteklediği için yalnızca kendi uygulamalarında 4K kullanabiliyorum.
5) monitör içindeki hoparlör gayet yeterli ve temiz ses sunuyor.
6) Samsung DeX modu otomatik algılanıyor ve benim gibi bilgisayarı olmayan ama Samsung tableti olan biri için bilgisayar gibi oluyor. Ayrıca Samsung'un kendi klavyeli kılıfı otomatik algılanıyor ve zorluk yaşanmıyor. Bilgisayar deneyimi yalşanırken tablet olarak da kullanıma devam edilebiliyor.
7) Xbox otomatik olarak algılanıyor. Xbox açıldığında açılıyor. Kapandığında kapanıyor. Ayrıca Samsung universal kumanda Xbox'ı kontrol edebiliyor.
8) aynı bir TV gibi telefon üzerinden YouTube aktarımı yapılabiliyor. Bence gayet iyi bir özellik.
9) Samsung gallery uygulaması ile fotoğrafları görebiliyorsunuz.
10) uyduların birçoğu ile kumandanız uyumlu çalışıyor. Homatronic, Next gibi.(Hometech ile çalışmıyor. Ona uygun alırsanız.)
11) fiyatına göre alabileceğiniz tüm televizyonlardan daha iyi. Bu fiyata skytech, fobem, AwoX gibi dandik markalar alacağınıza bunu alın bir de uydu alıcı ile 9700 TL'ye geliyor. Bu fiyatta diğer firmalar Full HD verirken 4K deneyim alacaksınız.
12) kutu içeriği dolu dolu. HDMI kablo ve çok kalın bir Type-C- Type-C kablo ile geliyor. Evdeki TV'de bunların hiçbiri çıkmadı.
13) Apple airplay özelliği var. Artık iPhone kullanmasam da kız arkadaşımla otururken o yansıtabiliyor.
14) mouse klavye takılabiliyor. İçinde bulunan Microsoft 360 uygulamalarını kullanabiliyorsunuz.
15) kullanmadığım ama beğendiğim özellik Windows uzak masaüstü kullanabilirsiniz.
Aklıma gelen beğendiğim özellikler bunlar. Hatırlarsam dahasını yazarım.
Beğenmediğim özellikler.
1) benim aldığım sürümde bulutlanma problemi var. Açılıp kapanırken göze batıyor. Kullanımda hiçbir sorun olmuyor.
2) yine aynı şekil aldığım sürümde 4.2 Bluetooth var. Kulaklığım ile kullanırken kesilmeler oluyor.
3) kablosuz DeX modunu çok takılıyor. Ne yazık ki Samsung tabletler için kablolu DeX modu sunmamış. Bu sebeple eğer telefonunuz Samsung s serisi ise çok daha verimi olur.
4)Dolby vision özelliği yok. Bu sebeple oyunda karanlık yerlerde veya film izlerken karanlık yerler geldiği zaman görmekte zorlanılıyor.
5) Dolby Atmos özelliği yok. Ya da herhangi bir çevresel ses yazılımı. Bu sebeple bu özellikler için ek hoparlör alınması gerekmekte.
1 ve 2. sorun daha pahalı olan yeni modelde çözülmüş. Arada 1000 TL fiyat farkı var. Beniöm için çok sorun olmadığı için vermedim. Sizin için önemli ise tabii onu alabilirsiniz.
Her şeye rağmen ben televizyon olarak kullanıma da monitör olarak kullanıma da öneriyorum. Sorularınız olursa sorabilirsiniz. İyi sosyaller.