Samsung Smart Monitor M7'de 10 bit ve HDR aktifleşmiyor

Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, Smart Monitor M7 4K 32 inç kullanıyorum, bu monitörde HDR10 desteği ve 10 bit desteği olmasına rağmen Windows'ta şu şekilde görünüyor;

NVIDIA ayarlarında da 8 bit sabit şekilde, 10 bit aktifleşmiyor. HDMI 2.1 kablo ile bağlı, 2.0 ile ve Type C ile denedim sorun hala devam ediyor. Ayarlarda da HDR aktifleme gibi bir şey göremedim. Nereden açabilirim?

Fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Windows Ayarlarını Kontrol Etme:​

- Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne gidin.
- "Windows 10/11 için HDR ve gelişmiş renk" seçeneğini bulun.
- HDR'yi açın.

2. NVIDIA Kontrol Paneli:​

- NVIDIA Kontrol Panelini açın.
- "Ekran" sekmesine gidin ve "Renk Ayarlarını Yapılandır" seçeneğini seçin.
- Renk Derinliği ayarını kontrol edin. 10-bit olarak ayarlayın.

3. HDMI veya DisplayPort Ayarları:​

- Kullandığınız HDMI kablosunun 2.1 standardını desteklediğinden emin olun.
- Monitörünüzde HDR'yi destekleyen bir HDMI portuna bağlı olduğunuzu kontrol edin.
- Monitör ayarlarında, HDMI/DisplayPort ayarlarının HDR desteği olup olmadığını kontrol edin.

4. Sürücü Güncellemeleri:​

- NVIDIA sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Gerekirse NVIDIA'nın web sitesinden en son sürümünü indirin ve yükleyin.

5. Windows Güncellemeleri:​

- Windows'un güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeleri yükleyin.

6. Monitör Ayarları:​

- Monitörde doğrudan HDR ayarlarını kontrol edin. Kullanıcı kılavuzunda HDR'nın nasıl açılacağı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

7. Farklı Kablolar ve Portlar Deneyin:​

- Başka bir HDMI 2.1 kablo deneyin.
- Farklı HDMI portlarını kullanmayı deneyin.

Bu adımları izledikten sonra HDR ve 10 bit desteğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Eğer sorun devam ederse daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…