Gördüğünüz üzere sadece format atılabiliyor. Wipe cache bile yok!
Wipe cache gerçekten işe yarıyordu. Ufak çökmelerde vs. format atmadan düzeltebiliyordu cihazı. Ancak artık bunun da önüne geçilmiş.
Samsung ne yapmaya çalışıyor, anlamadım. Kendilerini iPhone zannediyorlar galiba. Bootloader kapatmak, recovery kısıtlamak.
Android, adı üstünde "açık kaynaklı" bir işletim sistemi. Ancak Samsung bunun da önüne geçiyor. İnşallah yakında tamamen kaldırmazlar bu menüyü.
Evet, Samsung'cuyum. Samsung ürünlerini severim ama bu beni gerçekten çok sinir etti ya.
Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de Samsung şımarmadı mı?
Avamın umrunda olmadığı için rahat davranıyorlar. İnsanlara anlatınca banane işimi görsün yeter diyorlar. Kısacası boykot etmekten başka yol yok. Telefon alırken özellikle bu tür kısıtlamalara bakıyorum. Root atılamayan bootloaderi açılmayan telefonlar benim gözümde tuğladan farksız. Veri çalma makineleri.
Aynen katılıyorum. Büyük ihtimal güvenlik amacıyla yapıldı deyip kapatırlar konuyu. Alternatiflere yönelinebilir. Ama onlar da zamanla kaldırır diye düşünüyorum.
Android güncelleme de telefonun ayarlarından yapılıyor ve yaptıktan sonra reset atıyor telefon ve kuruyor. Ama çöp dosyaları direkt sistemden silme ayarının o menüden yapıldığını bilmiyordum.