Samsung’un 3nm GAA Çip Verimini Artırmak için Acele Ettiği Bildiriliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 197
Makaleler
5

Samsung, 2022 yılında 3nm GAA teknolojisini tanıttığında bu yeni üretim sürecinin 5nm düğümüne kıyasla performans ve verimlilik avantajları sunacağını belirtmişti. Ancak 2025 yılına yaklaşırken şirketin verim sorunları yaşadığı ve bu sorunu çözmek için çeşitli yollar aradığı bildiriliyor. Bir rapora göre 3nm GAA üretim getirisi, seri üretim için gerekli minimum seviyenin yalnızca üçte biri kadar kalmış…

Devamını Oku: Samsung’un 3nm GAA Çip Verimini Artırmak için Acele Ettiği Bildiriliyor
Kaynak: Techolay

"Şirket, bu oranı yavaş yavaş yüzde 20’ye çıkarabilmiş olsa da Güney Koreli analistler, seri üretime geçmek için bu oranın yüzde 60’a yükseltmesi gerektiğini belirtiyor."

Daha çok yolu var Samsung'un...

Yıllardır şunu anlatamıyoruz millete. Şu dönemde Exynos ile Samsung bütün rakiplerinin altında kalmış, Samsung'a üretim yaptıran kimsenin yüzü gülmüyor. Her sene Samsung şöyle olacak böyle olacak diye tutturuyorlar da aynı terhane. Kaba hesap yapınca SD 8 Gen 3'le 10% fark koyabiliyorsun.

Wafer verimi sizin düşündüğünüz gibi değil pek. Yüksek olması gerekiyor ancak elimize ulaşan, performansını üretenin değil tasarlayanın belirlediği işlemciler pek bağlamıyor wafer verimini. Mesala herhangi bir ek yatırım yapmadan 4LPP+'de %25+ wafer verimi elde ederek %60 wafer verimine ulaştılar, en iyi TSMC 4nm'si olan N4P'de de durum %70'de. 3GAP'ın yeni transistör mimarisi ile geleceğini ve fabrikasına çok daha fazla yatırım yapıldığını göz önünde bulundurunca durum düşündüğünüz kadar da vahim değil. TSMC'den daha iyi olmadığı ortada ancak önceki nesillerine göre yüz güldürür bir gelişme katettiği de aşikar. Bunca yıldır Exynos 990, Exynos 2100, SD888, Exynos 2200, 8 Gen 1 ve benzeri gibi rekabetten yoksun SoC'lar üretirken 1,5 sene de Exynos 2400 gibi rekabetçi bir SoC üretebildi mesala.

Kaba hesap yapınca SD 8 Gen 3'le 10% fark koyabiliyorsun.
Bu ölçekte %4 güç farkı + 1 watt güç tüketimini kullandınız sanırım, 1 watt 6.2" ve 6.7" bakır dolu kasalarda 30 derece üretemediğine göre önceki nesillere göre çok iyi bir artış bu.

Bunların tartışmasını daha önce de yaptık. Sen de biliyorsun 10% farkın önemini. Çarşıya inen adam bile Snapdragon ve Exynos farkını biliyor ve Snapdragon talep ediyor ve soruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…