Bütçe
1000

Arlecchino

Başarılı
Elimde Sapphire Nitro+ RX 6800 XT var. Daha önce iki kez PTM7950, bir kez de kryosheet kullandım; ancak ikisi de berbat sonuç verdi. Benchmark başladıktan 10 saniye sonra sıcaklıklar tavan yapıyordu. Garip bir şekilde ikisinde de pump-out sorunu yaşadım. Sanırım elimde Thermalright TF7 var eğer bulabilirsem onu kullanacağım, bulamazsam yeni bir macun alacağım. Sizin öneriniz ne olur?

Pedleri değiştirdiniz mi, değiştirdiyseniz mm ölçülerine dikkat ettiniz mi, daha önce kullandığınız termal macunun vizkozitesi yüksek hele ki bir sefer PTM kullanmışsınız neredeyse pump out olabilmesi çok çok zor bir ürün.

Eğer pedleri de değiştirdiyseniz bence Mm'si yanlış, GPU ile soğucu bu sebeple tam temas etmiyor olabilir.

Hatta pedin yumuşak veya sertliğine bile dikkat edin, aynı mm ama orj yumuşak yerine sert bir ped kullanıldıysa yine temas sorunu yaşanabilir.

PTM7950 berbat sonuç vermez. Doğru uyguladığınıza emin misiniz?

Evet 2 farklı PTM satın alarak denedim. İkisi de ezilerek taşmış muhtemelen bu blok için uygun değiller. Kryosheet ise 10-15 belki 20 saniye iyiydi fakat birden 90'a fırladı Core sıcaklığı. O da aynı şekilde taşmış.

Pedleri değiştirdiniz mi, değiştirdiyseniz mm ölçülerine dikkat ettiniz mi, daha önce kullandığınız termal macunun vizkozitesi yüksek hele ki bir sefer PTM kullanmışsınız neredeyse pump out olabilmesi çok çok zor bir ürün.

Eğer pedleri de değiştirdiyseniz bence Mm'si yanlış, GPU ile soğucu bu sebeple tam temas etmiyor olabilir.

Pad değiştirmedim ve padler ile Core ayrı blok ile soğutuluyor bu modelde. PTM ise standart 0.2mm olmalı. Temas etmese ilk anda sıcaklıklar yüksek olurdu. Blok tam düz olmayabilir veya çok eziyordur bu yüzden padlerden iyi sonuç alamadım. Şu anda Aerocool'un çok kötü bir macunu sürülü 75/90 sıcaklıklar.