Sapphire Pulse RX 7700XT Furmark testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darkinside
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 250

darkinside

Başarılı
Arkadaşımdan yeni ekran kartı aldım ve performansı hakkında şüphelerim var. FurMark testini yorumlayabilir misiniz? Ayrıca overclocklu iken yaptığım testin overclocm ayarlarını da paylaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kartın sıcak değerleri normal görünüyor. Steel nomad sonuçlarınız varsa paylaşım yapabilir misiniz? Bir de ayarlarınız da şöyle bir öneride bulunabilirim. Voltajı 1000 yapabilirsin çökme olursa 1015 yap. Min freq. 500 de olabilir performansa etkisi yok. Ayrıca Max freq. 3000 görebilirsiniz. Ayrıca fan ayarını açın Max fan hızı %100 çekin ince ayarlar kapalı kalsın. OC yapıp kartın soğutma performansını kısıtlamayın.

Bir de VRAM ayarını da açmanız lazım. Hızlı zamanlama + VRAM freq. değerine +100 +150 kadar vermeniz performansını arttırır.

Yapmadım Steel nomad testi isterseniz yapıp atarım.

Ben 3000 3300 civarı bekliyordum. Gayet güzel puanlama. Oyun içerisindeki sıcakları da doğalsa bence kartta bir sorun yok gibi.

Oyun içerisinde sıcaklıklar doğal gibi fakat kullanmıyor ekran kartını. %60 üzerine çıkmıyor kullanım güncel oyunlarda bile örneğin Ultra ayarlarda Cyberpunk oynuyorum FPS tatmin edici 90-100 arası fakat ekran kartını kullanmıyor ayrıca işlemciyide kullanmıyor.

Kontrol için hangi programı kullanıyorsun. Bir de Alt Tab yaparak mı bakıyorsun değerlere.

Kontrol için hangi programı kullanıyorsun. Bir de Alt Tab yaparak mı bakıyorsun değerlere.

MSI Afterburner ile kontrol ediyorum. Alt Tab atmadan bakıyorum fakat Alt Tab atıp AMD Radeon Software üzerinden GPU kullanımına baktığımda %80 hatta %90 kullanıma çıktığı oluyor. Yani masaüstüne döndüğümde kullanım artıyor gibi bir şey.

Bununla ilgili bir konu açmıştım hala sorunu çözemedim belki göz atmak istersiniz. İlgili konu

CTRL + Shift + o ile oyun içerisinde AMD değerlendirmesini açın aynı zamanda MSI Afterburner açın 2'si arasında karşılaştırma yapın. Çünkü programdan programa fark ediyor. Geçenlerde arkadaşımın işlemcisini NZXT yazılımı boşta 80 derece gösteriyordu MSI Afterburner kurup bakınca değerler 35'lere düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…