• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Elektronik Sapphire Radeon RX 9060 XT Pure 16GB ekran kartı, sepette 16.659 TL

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Beyaz, Pure versiyonu. 16.659 TL.

Siyah, Pulse versiyonu. 18.384 TL.

Tek farkları renk. Performans farkları yok. Peşin fiyatına 3 taksit mümkün.

Ben beyazdan bir adet aldım. Diğer yarışmacılara bol şans.

Şahsen Pulse fiyatı bence indirimde değil. Bindirimde. Çünkü İnceHesap'ta stokta olduğu zaman normal fiyatı zaten 18300 TL.

Son düzenleme:
9060 XT'de Pure modelde sadece 16GB surum mevcut. Muhtemelen bu yuzden Sapphire daha fazla Hynix bellek kullanmis bu modelde. Hynix cikma ihtimali -gordugum kadariyla- cok daha yuksek bir model Pulse'a kiyasla. Hatta bildigim kadariyla Pure alip Samsung bellek cikan yok daha. Iki modelin de TBP limiti 170W.

Bellek sicakliklariyla veya bellek overclocklama gibi seylerle ilgilenen arkadaslar varsa bilerek alsinlar. Bunun disinda fiyat iyi.

Ben de 9060xt 16gb alma arefesindeyim, ancak model seçmekte sorun yaşıyorum. Sapphire pulse serisinde samsung ram kullanıldığını ve sıcaklıkların düşük olduğu yazılmış. Fakat bazı kişiler xfx markasının samsung belleğe geçtiğini, sapphirenin artık hynix belleğe döndüğünü belirtmiş. Kimileri de hynix belleklerin sıcak ama hızlı çalıştığını söylüyor. Son kullanıcı ve oyun odaklı bir sistem için bellek ısılarının çok önemi var mı ve sorun yaratır mı ? Aklımda 3 model var, bunlar sırasıyla Asus dual, Xfx swift dual ve Sapphire pulse. Swift, pulse modeline göre daha serin çalışıyor fakat bellek sıcaklığı daha yüksek. Asus hakkında ise ne bir yorum ne de bir inceleme bulamadım. Eğer bilgin varsa hangisi tercih edilmeli tavsiye verebilir misin ?

@EmirEffect Ben Pure modeli ile çok memnunum şahsen. 100% kullanımda 60 dereceyi geçtiğini görmedim.

Bence RAM modüllerini bu kadar düşünmeye gerek yok ayrıyetten overclock yapmayacaksanız.

Overclock yapmayı düşünmüyorum, sadece insanların inceleme yorumlarında ve reddit gibi yerlerde bunları konuştuğunu görünce önemli olup olmadığını merak ettim. Sanırım belleğin 10 derece serin veya sıcak çalışması oyun oynamak için çok önemli değil. Çok fazla önerildiği için artık pulse ve pure modeline bakıyorum, pure modelinde rgb de hoş duruyor aslında ama hangisini uygun denk getirebilirsem onu alacağım. Xfx'te de çok gözüm kalmış olsa da sapphirenin aldığı pozitif yorumların yarısını göremedim. Sanırım tercihim sapphire'den yana olacak. Teşekkür ederim.

Sapphire Pulse serisinde Samsung VRAM kullanıldığını ve sıcaklıkların düşük olduğu yazılmış.
Dogru. 9060 XT Pulse'un 16GB modelinde Samsung bellek cikiyor genelde. TechPowerUp'in incelemesinde de Samsung bellek cikmisti.
Fakat bazı kişiler XFX markasının Samsung belleğe geçtiğini, Sapphire'nin artık Hynix belleğe döndüğünü belirtmiş.
XFX tarafindaki 9060 XT'lerden artik genelde Samsung bellek ciktigi dogru, hatta firmanin kendisi de onaylamisti yanilmiyorsam. Sapphire'in Hynix dondugu hakkinda bir bilgi gormedim daha.
Kimileri de Hynix belleklerin sıcak ama hızlı çalıştığını söylüyor.
GPU'yu aldiktan sonra OC yapmayacaksaniz onemi yok ancak evet, Hynix VRAM'li Navi 4 GPU'lar ile daha iyi VRAM OC yapiliyor genelde. Tabii stokta bile sicak calisan bu VRAM'ler icin OC yapacaksaniz daha da iyi sogutma gerekiyor.
Son kullanıcı ve oyun odaklı bir sistem için bellek ısılarının çok önemi var mı ve sorun yaratır mı?
9060 XT'lerin vBIOS'larinda bellek icin termal limit genelde 105 derece oluyor. Bu dereceye ulasan bir kart daha gormedim, bu yuzden sorun yok. Hynix VRAM'li bir model alirsaniz sadece termal bakim yapmaniz gereken sureye daha hizli erisebilirsiniz belki, o kadar.
Pulse modelini neredeyse her zaman en ucuz 16GB 9060 XT modeli olarak goruyordum, su anda da oyle olmasi lazim. Bu yuzden Pulse alip gecilebilir.

Pure modelini kullanıyorum şimdiye kadar en fazla 82 derece bellek sıcaklığı gördüm. Hynix kullanılmış.

Dosya Ekleri

• save.gif
    25,4 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…