Şarkıda drum’lar nasıl dizilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cakiiiiiii3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 135

cakiiiiiii3 1

Uzman
Arkadaşlar şu aralar şarkı yapmaya başladım ve az cok bir şeyler yapıyorum ama hala birkaç şeyi tam anlayamadım ve bu forumda bu işlerle ilgilenen biri varsa sormam gerekn birkaç şey var.

1) Kick snare seslerini yerlestiriyorum ama çok kotu bir ses geliyor. Snare sesini kisiyorum ama şarkılarda duyulduğu gibi çıkmıyor, ne yapmam gerek?
2) Pattern ile drum dizerken mesela bir verseden diğer verse geçerken aynı patternden devam mı edilmeli yeni pattern mi açılmalı?
Ve bana onerecekleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses muhendisligi burada devreye giriyor. Oncelikle kaliteli ses paketlerine erismeniz lazim. Ardindan 1. sorunuz icin mastering, 2. sorunuz icin de mix calismaniz gerekiyor. Birden olacak seyler degil, zamanla farkli soundlarla calistikca rayina oturtacaksiniz ama azim ve sabir ister.

Ben cok oldu birakali produktorlugu, yeni pluginler neler var bilmiyorum ama genelde kullandiginiz DAW'in icinde gelen pluginler harici plugin kullanmaniz sart oluyor cunku dahili pluginler yetersiz kalabiliyor. Produktorlerin yaptigi canli yayinlari/canli yayin tekrarlarini takip edin. Oradan trickler kapmaniz sizin cok yarariniza olacaktir. Uretmekten cekinmeyin, bu kotu seklinde hevesinizi kirmayin. Her bir projeniz bir oncekinden teknik acidan daha iyi olacak. Internetteki cesitli egitimleri vs. takip ederek ve dinlediginiz muzik turlerini genisleterek yeni fikirler edinebilirsiniz.

Üretiyorum şu anda aklıma geldikçe ever daha yeniyim 2 aydir yapiyorum ve istiyorumda birkaç yayına baktım mesela bigbatin jeff red ile yaptığına o direk hazır bir loop kulaniyordu ama ben kendim dizmek istiyorum var mı böyle kendi dizen bir prod bildiğiniz?

Tur olarak farkli olacak herhalde ama deadmau5'un eski yayinlarina bakabilirsiniz, teknik acidan cok fazla sey ogrenmisimdir kendisinden. SeamlessR da vardi mesela eskiden o da cok teknik anlatiyordu ve sadece FL Studio pluginleri kullaniyordu.

Pyramind'a da goz atabilirsiniz produktorlere kisa tutorial yaptiriyorlar.

Hangi drum kit paketini kullanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…