Şöyle bir şey var fakat almadan test isterseniz iyi olur.
@Lorien, 3.200 TL civarında WD SN5000S ve SN740 modelleri var laptop çıkması ama daha altına 500 GB model yok maalesef. İkinci elde çıkar ama, araştırmak lazım. Yine bir bak, olmadı SanDisk alınabilir seçenek yoksa.
SSD iyi ama sağlığı %65 biraz tereddüt yaratıyor hocam.
Şöyle bir şey var fakat almadan test isterseniz iyi olur.
Sağlık çok bir anlam ifade etmiyor. Eğer değerler olması gerektiği gibiyse sıkıntı olmaz. %0 sağlıkta çalışan diskler var.Hocam şu ikisi var sizce nasıldır? SanDisk'in fiyatı bayağı iyi geldi 2-3 ay götürse sonra oyunları yüklemek için kullansam üzer mi? Bir de SK Hynix var ama bütçeyi zorluyor biraz. 2500'e veririm dedi ama iade paramın yatmasını bekliyorum. O yatana kadar biri almazsa belki bakabilirim.
SSD iyi ama sağlığı %65 biraz tereddüt yaratıyor hocam.
İlk önce 1900 liralığa, olmazsa aynı modelin 2200 liralığına, o da olmazsa Hynix'e bakacağım gibi. Teşekkürler.@Lorien, 2-3 kullansan sorun olmaz, oyun yüklesen de sorun olmaz hocam. Şu an hâlâ SATA SSD'ler çoğu oyun için yeterli düzeyde.
SK Hynix de 2.500 TL'ye eh işte, başka seçenek yoksa okey.
Ekleme: Adata'ya şahsen çok güvenmiyorum, çok arıza çıkartıyor ve diskleri de pek iyi değil giriş seviyede.
Güzel fiyat bak, olabilir bu.
Çok fazla iyi disk değil ama fiyat uygun gibi. Biraz pazarlıkla alınabilir bence.
Maksimum 2100-2200 hocam. Düzce veya Param Güvende.
Para olsa eklerim zaten hocam.
Neden hocam? Başka SSD bulamadım Düzce'den. Bir tane SK Hynix ufak M.2 var. 2500 o da. Eğer çıkabilirsem belki ona bakabilirim.
Şu an sistem elimde sadece SSD yok hocam.Ben şu anlamda söylemiştim. Bir kaç ay sonra M2 alabilirim yazmışsınız.
Hani birkaç ay daha dişinizi sıkıp, sata almasanız da; ona vereceğiniz parayı,
birkaç ay sonra alacağınız M2 nin parasına ekleyip, biraz daha kaliteli M2 alsanız.
Ha mevcut diskiniz bozuldu ve mecburen yeni disk almanız gerekiyorsa o durum başka.