Sahibinden Satıcı güvenli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 695

OnePC

Uzman
Merhaba. Şimdi ben iPad Pro 2. nesil 12.9 inç 128 GB Wi-Fi + Celluar modelini beğendim, çok çok hoşuma gitti. Klavyesiyle birlikte 9 bin TL. Kadın diyor ki gel incele öyle al, ben de Param Güvende ile gönderin diyorum. Daha önce dolandırıldım olmaz diyor. Önden havale atarsanız olur ama bu sefer de siz güvenmezsiniz diyor. Kafam çok karıştı. Ne yapmalıyım sizce? Başka istediğim IPad'den yok.

İşiniz maalesef zor. O fiyata farklı modellerde pek iyi değil. Farklı satıcılar var mı? Varsa bakabilirsiniz. Yoksa çıkmaz sokaktasınız demektir. Aldım verdim ben seni yendim olmasın sonra.
Mesela aynı model 12.500 falan. Ama bu hem daha ucuz hem klavyesiyle birlikte.

Bu bir nebzede olsa güvenilir bir durum. 9 tane dolandırıcılık ilanı açar mı bilemiyorum. İşiniz çok zor. Ben en son bu ülkede yaşadığım aklıma gelince bu kadar zorda kalmıştım.
Peki kendi yapacağım testleri ona yaptırsam, WhatsApp’tan hepsini atmasını istesem?

İlana baktım, satıcının hesabı 6 senelik. Araba parçası da satıyor büyük ihtimalle yedek parça işide yapıyor olabilir, parça numarasına kadar yazmış çünkü. Hesap sahibi erkek büyük ihtimalle başkasının hesabını kullanıyor. Birde her ilanın adresi farklı neredeyse. Dediğim gibi bir şekilde güven sağlayacaksınız ya da tanıdık varsa güvenilir aracıda olabilir bilemedim artık ama dikkat etmekte fayda var. Dolandırıcılık amacıyla satmıyorsa bile parayı görünce bir anlık fikirle yok olabilir. Pek güvenme yani.

Hiç o işe girmeyelim o zaman. 512 GB buldum yurt dışı. 14k diyor. 256 GB yurt içide 12.500 hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…