Sahibinden Satışı onaylamalı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 514

Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Birkaç ürün sattım yarın kargoya vereceğim. Satışı onaylamalı mıyım şimdiden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyi satışı onaylıyorsun hocam anlamadım? Sana kargo seçeneği gelecek. Birini seçeceksin, sistem sana kod verecek. Ardından şubeye gidip kodu söylüyorsun ürünü gönderiyorsun bitti. Geri kalan alıcıya kalmış, alıcıya ulaşınca 2 gün iade hakkı var. Alıcı test eder onaylar ya da 2 gün bekletip sistem otomatik onaylar paran sana gelmiş olur. Tavsiyem ürünü resim/video çekip göndermen olur, iade aşamasında başın ağırmasın.

Ne sattin? Ne kadara sattin? Alici sana ulasti mi?
Kusura bakmayın. Daha kargoya vermedim ilk defa sattım sahibinden bir şey. Nasıl göndereceğimi bilmiyorum. Nintendo Switch oyunu sattım ve Nintendo Switch. Adresi de bilmiyorum nasıl göndereceği mide.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Wartz, gondermek basit. Onemli olan dolandiriciya denk gelmemek. Calistigina dair videolu gonderim sagla. Yoksa adam kafasina gore isine yarayan parcalari calip iade edebilir. Sahibinden dolandiriciligi diye yazarsan orneklerini gorursun. Nasil gonderecegin konusuna gelirsek, once satisi onayla. Sonra kargo firmasi sececeksin ya PTT ya da Yurt ici. Uygun olani sec ve kargo teslim kodu yazacak uygulamada. O kodu kargocuya gostereceksin. Ben Sahibinden'den urun sattim demen yeterli. Yardimci olurlar.

Kusura bakmayın. Daha kargoya vermedim ilk defa sattım sahibinden bir şey. Nasıl göndereceğimi bilmiyorum. Nintendo Switch oyunu sattım ve Nintendo Switch. Adresi de bilmiyorum nasıl göndereceği mide.
Daha önce SSD satmıştım. Sahibinden sana bir kargo kodu verecek diye hatırlıyorum. Sanırım adres vermiyorduk, o kod sistemde zaten gerekli bilgileri gösteriyordu. Ne olur ne olmaz diye alıcıya adres sorabilirsiniz belki.

Bir de param güvende sistemi tamamiyle alıcı korumalı. Ürünün çalıştığına dair mutlaka elinde video olsun. Alıcıyı yakından tanımıyorsun sonuçta.

Videoyu çektim hocam. Kanıt var çalıştığına dair elimde şu an.

@Wartz, Aliciyla konustun mu? Urunun sorunsuz olduguna dair videosunu cektigini ve elektronik urun oldugundan dolayi iade kabul edemeyecegini soylemelisin.
Son açıklama tamamen saçma bana sorarsan, alıcı beğenmezse bile iade edebilir sonuçta Param Güvendenin amacı bu. Bunun benzer bir olay görmüştüm, adama başka parçanın videosu yollayıp sonra çalıştığına kanıtlayıp bozuk parçayı adama yolluyorlar. Sonra adama iletişime geçip, satıcı da aynen senin gibi söyleyip alıcının elinde patlatıyor. Sistem ne ise öyle devam eder, sen kabul etmeyeceğim dersin yine de alıcı iade eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…