Secure Boot açılmıyor

berksheesh

Üyecik
Merhaba, yakın zamanda bilgisayarımın BIOS ve Windows ayarlarını kurcaladığım için bilgisayarımı bozmuştum ve tamire verdim. Tamire vermeden önce bilgisayarımda Windows 10 yüklüydü, tamirden aldıktan sonra Windows 11 kurulduğunu fark ettim. En başta hiçbir sıkıntı yoktu; BIOS'tan Secure Boot, TPM 2.0 gibi ayarları açıp Valorant oynayabiliyordum. Bir şey yüklemek için bütün virüs korumalarını Windows üzerinden devre dışı etmiştim, çekirdek yalıtımı vb. Bilmiyorum bununla alakası var mı ama şu an Valorant oynayamıyorum çünkü Secure Boot'u aktif duruma getirdiğimde bilgisayarım siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor.

Dün BIOS'u sıfırlamak için anakarttan pili çıkardım, geri taktım ama yine olmadı; Secure Boot'u aktif yaptığımda bilgisayarım açılmıyor. Ekran kartım UEFI destekliyor, CPU-Z'den kontrol ettim. Çalıştır'a "msinfo32" yazdığımda da BIOS Modu UEFI olarak gözüküyor, yani herhangi bir sorun yok. Herhangi bir sorun olsaydı muhtemelen önceden de oynayamazdım. Biraz uzun tuttum, kusura bakmayın; yardımcı olursanız çok sevinirim.

BIOS'a girin, CSM ayarını disabled yapın, Secure Boot enabled, Secure Boot mode kısmını standart yapın. Normal boot mode ayarı UEFI de kalsın. Ostype kısmına göz atın, hangi ayarda duruyor bakalım. Secure Boot sertifika güncellemesi yapman gerebilir. BIOS güncel değilse mutlaka güncelleyin.

CSM'i kapat BIOS > boot menüsüne gir CSM ayarını disabled yap. CSM açıkken Secure Boot görüntü vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…