Secure Boot nasıl kapatılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MorelloMourinho
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 349
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım bakıyoruum bekleyin.

CSM'yi enabled yaparsan, Secure Boot'un otomatik olarak kapanması gerekli. Secure Boot otomatik kapanmıyorsa BIOS güncellemen lazım, diğer adım, Secure Boot mode kısmını Custom ayara alıp, kaydedip çıkmalısın, tekrar geri geldiğinde factory default key benzeri bir menü açılacak, bu menüye tıkladığında key sıfırlanmış oluyor, sonra securee boot ayarın düzelecek.

CSM ayarini da kapatin, ayar "Legacy" veya "Legacy and UEFI mode" seciliyse "UEFI only" yapin.

Boot mode UEFI hocam UEFI only diye bir ayar yok ama UEFI ve Legacy olarak ayrılmış sanırım.

Hocam ayarlarda CSM'ye dair bulabildiğim tek şey bu.

Tamam doğru yazıyor, Secure Boot aktif olduğu için CSM'yi oynayamıyorsun, bir önceki bahsettiğim adımı uygulaman gerekli. BIOS güncel değilse ayarlar çalışmaz bu adımı atlama. Secure Boot kısmına geçin, Secure Boot modeyi Custom yapın F10 yapıp çıkın. Tekrar Secure Boot kısmına gelin, orada key resetleme bölümü açılmış olacak. Key resetleme bölümüne tıklaman gerekiyor. Key resetlemeden Secure Boot disabled ayarı açılmaz. Yani Secure Boot ile CSM biri bine ters adım olarak bağlı.

Boot mode UEFI hocam UEFI only diye bir ayar yok ama UEFI ve Legacy olarak ayrılmış sanırım.

Eki Görüntüle 260954

Exit'ten "Load Setup Defaults" yapın, Secure Boot kısmını Custom yapıp Key Management kısmından "Clear" ile başlayan ayarlardan sıfırlayın. F10 yapıp Secure Boot kısmını Disabled yapın, açılmış olması gerekiyor.

Hocam beynim yandı kusura bakmayın anlamadım.
Secure Boot mode'u Custom yapabilmem için BIOS Update mi yapmalıyım adım adım yazar mısınız?

Load optimized defaults var hocam onu yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…