Çözüldü Secure variable update locked down hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yakar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 973
  • Etiketler Etiketler
    update
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yakar

Çalışkan
Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi Secure Boot'u açmaya çalışırken yaptığım her adımda secure variable Update is locked down hatası alıyorum. BIOS'u güncelledikten sonra oluştu bu durum. Anakartım Gigabyte B550M DS3H (rev 1.4) ve FFA BIOS sürümüne güncelledim. Yardım eder misiniz?

Çözüm
Şimdi iki çözüm seçeneği var:
  • Bir önceki sürüme dönmek
  • Ya da bir önceki sürümün Secure Boot anahtarlarını yeni sürüme aktarmak!
    • Çözüm şimdilik Güvenlik anahtarlarını önceki BIOS sürümünden (anahtarların çalıştığı) bir USB sürücüye aktarmak ve daha sonra yeni BIOS sürümüne aktarmak. Yani Platform key (PK) , Key exchange keys (KEK) , Authorized Sig (DB) ve Forbidden sig (DBX) dışa aktarın ve bunları tek tek yeni BIOS'a aktarın. LÜTFEN ilkinden sonra YENİDEN BAŞLATMAYIN! Uyarı: 4 tuş yerine 1 tane kullanırsanız ve sonra yeniden başlatırsanız, sistem önyükleme yapamaz ve bir USB sürücüdeki GIGABYTE.bin ile Qflash düğmesini kullanmanız gerekir. Bu yüzden 4'ünü de teker teker içe aktarın. Bunları yeni BIOS'unuza aktarmak için listeden USB sürücünüzü seçin, dosyayı seçin (PK, KEK, DB, DBX), ilk seçeneği kullanın ve ardından onaylamak için evet deyin. Umarım yeterli bilgiye sahipsinizdir. Artık Windows için çalışan bir güvenli önyüklemeniz var. Ayrıca çalışması için her şeyi denedim, ancak bazı nedenlerden dolayı TPM Varsayılan Fabrika anahtarlarını yükleyemedi.
Clear CMOS yapar mısın? Buradaki iki pine tornavida ucu veya ananhtar değdir PC kapalıyken.

1720200744162.webp

Son düzenleme:
    • Çözüm şimdilik Güvenlik anahtarlarını önceki BIOS sürümünden (anahtarların çalıştığı) bir USB sürücüye aktarmak ve daha sonra yeni BIOS sürümüne aktarmak. Yani Platform key (PK) , Key exchange keys (KEK) , Authorized Sig (DB) ve Forbidden sig (DBX) dışa aktarın ve bunları tek tek yeni BIOS'a aktarın. LÜTFEN ilkinden sonra YENİDEN BAŞLATMAYIN! Uyarı: 4 tuş yerine 1 tane kullanırsanız ve sonra yeniden başlatırsanız, sistem önyükleme yapamaz ve bir USB sürücüdeki GIGABYTE.bin ile Qflash düğmesini kullanmanız gerekir. Bu yüzden 4'ünü de teker teker içe aktarın. Bunları yeni BIOS'unuza aktarmak için listeden USB sürücünüzü seçin, dosyayı seçin (PK, KEK, DB, DBX), ilk seçeneği kullanın ve ardından onaylamak için evet deyin. Umarım yeterli bilgiye sahipsinizdir. Artık Windows için çalışan bir güvenli önyüklemeniz var. Ayrıca çalışması için her şeyi denedim, ancak bazı nedenlerden dolayı TPM Varsayılan Fabrika anahtarlarını yükleyemedi.

Çözüm
    • Çözüm şimdilik Güvenlik anahtarlarını önceki BIOS sürümünden (anahtarların çalıştığı) bir USB sürücüye aktarmak ve daha sonra yeni BIOS sürümüne aktarmak. Yani Platform key (PK), Key exchange keys (KEK), Authorized Sig (dB) ve Forbidden sig (dBX) dışa aktarın ve bunları tek tek yeni BIOS'a aktarın. LÜTFEN ilkinden sonra YENİDEN BAŞLATMAYIN! Uyarı: 4 tuş yerine 1 tane kullanırsanız ve sonra yeniden başlatırsanız, sistem önyükleme yapamaz ve bir USB sürücüdeki Gigabyte. Bin ile Qflash düğmesini kullanmanız gerekir. Bu yüzden 4'ünü de teker teker içe aktarın. Bunları yeni BIOS'unuza aktarmak için listeden USB sürücünüzü seçin, dosyayı seçin (PK, KEK, dB, dBX), ilk seçeneği kullanın ve ardından onaylamak için evet deyin. Umarım yeterli bilgiye sahipsinizdir. Artık Windows için çalışan bir güvenli önyüklemeniz var. Ayrıca çalışması için her şeyi denedim, ancak bazı nedenlerden dolayı TPM Varsayılan Fabrika anahtarlarını yükleyemedi.

Fotoğrafları direkt atmayı başaramadım 4MB sınırı varmış o engelledi ama bu yazdığınız çözüm yeterli olacaktır bence. İki türlü de eski BIOS sürümüne iniyorum anlaşılan ama anahtarları almak daha mantıklı. Garip bir şekilde FFA sürümüne güncelleyince işlemci çalışma hızım 4 GHz'nin altına inmemeye başladı.

Geri
Yukarı Alt