AirPods Pro 3 kullanıcısıyım ve eğer Apple Music kullanmıyorsanız hiçbir işe yaramıyor. Çok Basic bir ses kalitesi sunuyor Apple Music dışında.

Eğer Apple ekosistemindeysen AirPods'un sana vereceği konforu hangi kulaklık verebilir? Cihazlar arası geçiş, ANC, şeffaf mod, sesli asistan, kafa hareketleri, find my ağı, sensörleri.Bunlar hiçbir işe yaramıyor mu? Saatlerce kullanmama rağmen kulağımda hiçbir rahatsızlık hissettirmemesine değinmiyorum bile.
Yani Apple Music de daha iyi olabilir ama diğer uygulamarda çok fark yarattığını düşünmüyorum. Kulaklığın içindeki donanım aynı donanım.
Hiçbir işe yaramıyor demek çok abartı.

Eğer Apple ekosistemindeysen AirPods'un sana vereceği konforu hangi kulaklık verebilir? Cihazlar arası geçiş, ANC, şeffaf mod, sesli asistan, kafa hareketleri, find my ağı, sensörleri. Bunlar hiçbir işe yaramıyor mu? Saatlerce kullanmama rağmen kulağımda hiçbir rahatsızlık hissettirmemesine değinmiyorum bile.
Yani Apple Music de daha iyi olabilir ama diğer uygulamarda çok fark yarattığını düşünmüyorum. Kulaklığın içindeki donanım aynı donanım.
Hiçbir işe yaramıyor demek çok abartı.

iPhone 16 ile kullanıyorum, yani ekosistemin içindeyim ama sana şunu soracağım: Cihazlar arasında geçişten kastın nedir? MacBook Air ile herhangi bir Bluetooth kulaklıkta bağlanabilir, değil mi? Bu kulaklık iPhone'a da bağlanıyor. Bu X kulaklığının çoklu bağlantısı var ve bu, çok inanılmaz bir ekosistem özelliği değil. ANC konusunda bir şey diyemem, gerçekten ANC'si beni çok memnun etti. Onun dışında şeffaf mod, standart bir şeffaf mod; zaten inanılmaz bir olayı yok. Sesli asistanı zaten "Hey Siri" deyince diğer kulaklıklar algılamıyor mu? Bunu denememiştim önceden ama "Hey Siri" deyince duyuyor diye biliyorum. Siri'yi de geçtik. Kafa hareketi iyi ama böyle çok iyi algılamıyor; bazen rock'cılar gibi fazla sallamayınca algılamıyor, çok tutarlı değil. Find My ağı yani ufak bir artı olabilir. Kulaklık rahatlığı konusu kişiye ve kulak yapısına göre değişir; ona da eksi veya artı veremiyorum. Fakat sağ kulağımda tam oturmuyor, niyeyse sol kulağıma tam oturuyor. Bende dediğim gibi, rahatlık kişiye göre değişir. Ses kalitesi bence kesinlikle çok fark ediyor; yani ben YouTube Premium kullanıcısıyım ama 3 ay Apple Music hediye etti. Yani gerçekten YouTube'dan vazgeçebilecek olsam kesin Apple Music kullanırdım fakat YouTube reklamı falan avantajlı diye bırakamadım.

iPhone 16 ile kullanıyorum, yani ekosistemin içindeyim ama sana şunu soracağım: Cihazlar arasında geçişten kastın nedir? MacBook Air ile herhangi bir Bluetooth kulaklıkta bağlanabilir, değil mi? Bu kulaklık iPhone'a da bağlanıyor. Bu X kulaklığının çoklu bağlantısı var ve bu, çok inanılmaz bir ekosistem özelliği değil. ANC konusunda bir şey diyemem, gerçekten ANC'si beni çok memnun etti. Onun dışında şeffaf mod, standart bir şeffaf mod; zaten inanılmaz bir olayı yok. Sesli asistanı zaten "hey Siri" deyince diğer kulaklıklar algılamıyor mu? Bunu denememiştim önceden ama "hey Siri" deyince duyuyor diye biliyorum. Siri'yi de geçtik. Kafa hareketi iyi ama böyle çok iyi algılamıyor; bazen rock'cılar gibi fazla sallamayınca algılamıyor, çok tutarlı değil. Find my ağı yani ufak bir artı olabilir. Kulaklık rahatlığı konusu kişiye ve kulak yapısına göre değişir; ona da eksi veya artı veremiyorum. Fakat sağ kulağımda tam oturmuyor, niyeyse sol kulağıma tam oturuyor. Bende dediğim gibi, rahatlık kişiye göre değişir. Ses kalitesi bence kesinlikle çok fark ediyor; yani ben YouTube Premium kullanıcısıyım ama 3 ay Apple Music hediye etti. Yani gerçekten YouTube'dan vazgeçebilecek olsam kesin Apple Music kullanırdım fakat YouTube reklamı falan avantajlı diye bırakamadım.

X markasının Bluetooth kulaklığındaki çoklu bağlantı özelliğiyle Apple'ın otomatik geçiş özelliği tamamen farklı. X markasının Bluetooth kulaklığıyla aynı anda en fazla 2 cihaza bağlanırsın ve manuel ayarlamak zorunda kalırsın. AirPods da cihazı eline aldığın an sesi hemen aktarır. Bu bence inanılmaz bir ekosistem özelliği.
Şeffaf mod ve uyarlanabilir modları hafife aldığını düşünüyorum. Piyasadaki çoğu kulaklığın standart modundan daha kaliteli ve doğal bir ses veriyor. Sanki kulaklık yokmuş gibi bir ses almaktan bahsediyoruz. Tabii bu benim deneyimlediğim şey olduğundan sanada bu söylemim abartılı gelmiş olabilir ondan çok uzatmayacağım.
“Hey siri”komutunu diğer kulaklıklarda algılamıyor. Akıllı asistan için tuşa basılı tutman gerekiyor. Diğer akıllı özeliikler sesli mesaj okuma ya da sesli komutla yanıtlama vs. çalışıyor mu emin değilim ama muhtemelen onlarda çalışmıyor. Çoğu özelliğini Apple kendi içerisinde tuttuğunu düşüyorum.
Find my ağına ufak bir artı demişsinde hocam kulaklık dünyanın öbür ucunda bile olsa sana konum gösteriyor.
Ses kalitesi konusunda belki de suç kulaklıkta değildir. Sonuçta içindeki donanım aynı.
Kafa hareketleri bana çok basit geliyor 2 defa salladığımda açılıyor. O olmasa bile sesli asistan ile açayım mı diye soruyor. Yaptığınız meslek de etken. Bu özellik benim için hayat kurtarıcı.
Ekosistem içerisinde harika özellikleri var.

Şunu belirteyim Apple'a, ürettiği cihazlara bayılıyor değilim aksine rahatsız olduğum birçok tarafı var ama hiçbir işe yaramıyor dediğiniz için bu kadar karşı çıkıyorum.