"service_worker.js" virüs mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan X1NTUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 135
  • Etiketler Etiketler
    virüs mü

X1NTUS

Çalışkan
Merhaba,

Abuk sabuk sitelerde dolaştıktan sonra Kaspersky'nin standart sürümü bana şunu gösterdi:

Ben de tam tarama yaptım ve sonucunda bu çıktı;

Sonra bu dosyayı karantinadan da sildim;

İçim rahat etmedi, MalwareBytes indirdim. Taramalar yapılırken bu dosyanın MD5'ini VirusTotal ile arattığımda şu sonuç çıktı;

Uzantıların olduğu kısım da burada. Kullandığım 12 uzantı olmasına rağmen 15 tane bulunuyor ve "service_worker.js"nin bulunduğu dosya hala duruyor, silmedim.
"service_worker.js"nin bulunduğu dosyada yazan, sürümü 9.4.0.4_0 olan bir eklenti yok.

MalwareBytes bir şey yok diyor fakat fark ettiğim bir şey var; Malwarebytes, Kaspersky kadar dosya taramamış, Kaspersky 2 milyon küsur dosya taramıştı.

Extensions klasörünü hem MalwareBytes hem de Kaspersky ile taradım, bir sorun bulamadılar.

Bu arada bu olaylar sabah oldu saat detaylarından fark edeceğiniz üzere. Şu an bir MalwareBytes taraması daha yapıyorum. Öğle saatinde kapattığımdan beri açmamıştım bilgisayarı, daha yeni açıp konu giriyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Malwarebytes'ın scan for rootkits ayarını açmamışım durdurup bu ayarı açıp tekrar tarama yapıyorum şu an.

Son düzenleme:
Kullandığınız bir eklenti muhtemelen browseri kontrol eden bir script kullanıyor, o yüzden virüs olarak algılamış. Tüm anti virüs programlar tespit edemiyor bu tür şeyleri. Ama zararlı olduğunu sanmıyorum.

Malwarebytes doğrudan bilinen bir vrüs olmadığı, tahminen de post-execution olmadığı için riskli kabul etmemiş olabilir ki Kaspersky de HEUR olarak almış. Uzantının ne olduğunu bilmiyorum ama ben olsam script'in de böyle bir risk varsa hiç uğraşmadan kurtulurdum.

Malwarebytes taraması bitti 730k dosya taranmış bir problem gözükmüyor daha önce de bahsettiğim gibi bu Malwarebytes neden az dosya tarıyor mesela Kaspersky 2M kadar tarıyor halbuki Deep scani işaretliyorum.

Sorun da bu ya hangi eklenti olduğunu bilmiyorum yazan sürüm hiçbir eklentimle uyuşmuyor kaldı ki yenilerde hiçbir eklenti indirmedim sadece o sitelerden sonra bu tarz bir uyarı gördüm ondan sonrasını da bahsettim zaten konuda.

Şimdi de Kaspersky ile tam tarama yapacağım tekrardan onda da bir sorun çıkmazsa endişelenmeli miyim yoksa false positive bir olay deyip geçmeli miyim?

Kaspersky taraması da sorunsuz çıktı galiba sistemde bir sorun yok. Daha önce söylemiştim ama tekrar söyleyeyim eklentiler klasörünü hem Kaspersky ile hem de Malwarebytes ile özellikle taramıştım onda da bir problem çıkmamıştı. Eğer önerdiğiniz bir şey varsa lütfen söyleyin.

Son düzenleme:
Kaspersky bu aralar çok kötüleşti. Üstelik yanlış pozitif de veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…