Çözüldü Ses kayması RAM ile ilgili olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Purp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 178
  • Etiketler Etiketler
    ram ses
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Purp

Gelişen
Kingston Beast 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 kullanıyordum, hiçbir sorun yoktu. 16 GB yetmeyince Hepsiburada'dan XPG Spectrix D35 2x16 3200MHz CL16 aldım. Ertesi gün cızırtı ve ses kayması olmaya başladı. Sürücüyü güncelledim, hatta format bile attım ama bir faydası olmadı.

İşlemci - Ryzen 5 5600.
Anakart - B450M-A Pro Max II.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eski RAM'lerin zamanlamalarıyla XPG RAM kullandıysanız sorun ondan kaynaklı olabilir, BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrar XMP açıp deneyin.
Eski RAM'ler duruyorsa eski RAM'ler ile deneyin. Yoksa XMP falan açıksa kapatıp deneyin.

Şimdi Kingston taktım, hiçbir sorun çıkmadı. Yüksek ihtimal XPG RAM ile ilgili. Umarım iade ederler, yerine Kingston 2x16 GB alacağım.

İnsanların dediği gibi XPG uyumsuzluğu gerçekmiş.

Son düzenleme:
Eski RAM'lerin zamanlamalarıyla XPG RAM kullandıysanız sorun ondan kaynaklı olabilir, BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrar XMP açıp deneyin.

Çözüm

Eski RAM takılıyken PBO ve A-XMP ayarını yapmıştım. Dediğin gibi yeni RAM'leri takıp BIOS ayarını sıfırlayınca düzeldi. Şu an A-XMP 1'de sorunsuz kullanıyorum, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…