SFF (Small Form Factor) sistem önerisi

yesnt69

Çalışkan
Yer
Kocaeli
Oyun ve gündelik işlerim için kullandığım laptopumu mini-ITX (ya da diğer SFF standartlarında) sistem ile güncellemek istiyorum.

Şu anki sistem özetim ise bu şekilde:

• CPU: AMD Ryzen 5 5600H
  • Bellek: 16384 MBytes @ 1600 MHz, 22-22-22-52 8192 MB PC25600 DDR4 SDRAM (2 adet)
  • GPU 1: NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop (GA107M) 4096 MB GDDR6 SDRAM (75W)
  • GPU 2: AMD Cezanne - Internal GPU [Hewlett-Packard] AMD Radeon Vega, 512 MB DDR4 SDRAM
  • SSD: MTFDHBA512TDV-1AZ1AABHA, 500.1 GB, NVMe (Gen3)
  • Ağ Adaptörü 1: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
  • Ağ Adaptörü 2: RealTek Semiconductor RTL8852AE WiFi 6 802.11ax PCIe Adapter
  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 19045.6456 (yakın zamanda değişebilir)
Bu sistemden aldığım performanstan daha iyi bir performans almak için hangi parçalara ihtiyacım olur tam olarak emin olamıyorum. Daha önce SFF (Small Form Factor) bir sistem toplama tecrübem yok. İşlemci olarak AMD, ekran kartı olarak NVIDIA kullanmak istiyorum. Bu doğrultuda parça bulma şansım var mı?

Yardımcı olan/olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de mini-ITX sistem toplamak zordur ve işkence gibidir.
Parça buldun diyelim, gerektiğinden pahalıdır.

Çok gerekmedikçe bu işe girişmeyin.

Edit: Aslında, bu anakartlarla RAM OC yapmak daha kolay, daha stabil, daha iyi değerler olabiliyor. Ama sırf bunun için alınır mı bilmem.

Son düzenleme:

2 fanlı 4070 Ti super var 2 fandan alabileceğiniz en yüksek performanslı GPU bu şu an 7900 XT veya 5070 Ti için 2 fanlı seçenek yok bütçeniz varsa bundan başlayın.

Mini ITX ürünlere harcanan emekler normallerine göre fazlalar, dolayısıyla pahalılar. AMD bir Mini ITX toplamak istersen en ucuz Anakart 10 bin TL. Bilgin olsun. İstiyorsan bir bütçe belirtmen gerekecek. Anakart'ın 10 bin, iyi bir ekran kartının(min 5060 TI düşünürsek) 20 bin olduğunu hesaba katmayı unutma.

Mini ITX ürünlere harcanan emekler normallerine göre fazlalar, dolayısıyla pahalılar. AMD bir mini ITX toplamak istersen en ucuz anakart 10 bin TL. Bilgin olsun.

Ayrıca çoğu mini ITX bayağı kısılmış oluyor her şey bir yere sıkıştırılmaya çalışılıyor çünkü.

Bütçe konusunda elimi açık tutsam da çeşitlilik ve ileriye dönük yükseltme konusunda S.F.F (Small Form Factor) elimi kolumu bağlıyor gibi duruyor. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…