@Majdev Hocam CS2'de pinginizi 12-13 ms'ye düşürmeyi başarmıştınız. Bunun da SFP to PCI-e girişini kullanmanız sayesinde 3-5 ms daha düşük gecikme elde etmenizden kaynaklandığını söylemiştiniz.
GigaFiber bağlantısında 20-22 ms pingi 17-18 ms seviyelerine düşürmek mümkün müdür? Ben de FTTH internetim için uyumlu bir SFP modülü ve SFP to PCI-e kartı alıp doğrudan bilgisayara bağlasam, pingimde düşüş sağlar mı? Gerekirse bir MikroTik Switch de satın alabilirim. FTTH hattı Switch üzerinden sonlandırıp, ardından SFP to PCI-e kart ile doğrudan bilgisayara bağlantı hâline de getirebilirim.
Bir de Edirne'de doğrudan FixNet çıkışı bulunuyor ve orada zaten yaklaşık 17 ms ping alınıyor. Aynı yöntemi orada da denesek, sizin ulaştığınız gibi 12-13 ms seviyelerine inmek mümkün olabilir mi?
Bu konuyu E-Spor koçu ile de görüştüm. Ayrıca başka bir forumda da CS2'nin Viyana sunucusuna en düşük pingle bağlanma konusunda bir yarış hâlindeler. Şu an bildiğim kadarıyla bu konuda 1. sıradasınız. Sizin paylaştığınız bilgiler sayesinde e-spor oyuncularının 12-15 ms seviyelerine ulaşma ihtimali doğdu. Daha önce 20 Ms'nin altı pek mümkün görünmüyordu. (eskiden İstanbul'da Comnet ile 17-18 alınıyordu.)
Elbette bunun IP adresleri, yönlendirme (routing) ve hat yoğunluğu gibi etkenlere bağlı olduğunun da farkındayım. Gerekirse farklı IP denemeleri veya özel VPN çözümleriyle bu kısmı değerlendirebilirim. Ancak, uyguladığınız yöntem hakkında biraz daha bilgi paylaşmanız mümkün olursa, bu hem benim gibi Proof of Concept (PoC) odaklı son kullanıcılar hem de forumdaki diğer arkadaşlar ve e-spor ekipleri için oldukça faydalı olacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim.