Yoğun tavsiyeler sonucu Sharkoon rush ER3 modelli kulakığı aldım. Kulaklığın stok halinde verdiği ses pek tatmin etmedi, herkes ekolayzer ayarı yaparak kullanılmasını tavsiye etmiş zaten.
Fakat şöyle bir problem var ki hiçbir yerde ekolayzer ayarı ve tavsiye edilen bir kulaklık bulamadım. Kulaklığı kullanan arkadaşlardan ekolayzer için program ve ayar tavsiyesi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Sharkoon Rush ER3 kulaklığı için ses deneyimini geliştirmek amacıyla kullanabileceğin ekolayzer ayarı önerileri aşağıda sıralanmıştır. Ekolayzer ayarlarını yaparken, müzik türüne göre küçük değişiklikler yapabilirsin. Genel bir ayar önerisi aşağıdaki gibidir:
1.
Ekolayzer Programı Edinme:
-
Equalizer APO: Windows kullanıcıları için güçlü bir ekolayzer yazılımı.
-
Voicemeeter: Daha ileri düzey kullanıcılar için, ses karıştırma ve ekolayzer desteği sunar.
-
VLC Media Player: Ekolayzer ayarlarını destekler, değişiklik yapabilir ve test edebilirsin.
2.
Ekolayzer Ayarları:
-
60 Hz (Bası artır): +3 dB (Daha fazla derinlik ve kalınlık için)
-
120 Hz (Orta bası artır): +2 dB (Ritim ve ton dengeyi artırmak için)
-
1 kHz (Orta frekans): 0 dB (Mevcudunu korumak için)
-
3 kHz (Sesin netliği için): +2 dB (Vokalleri ve enstrümanları belirgin hale getirmek için)
-
6 kHz (Parlaklığı artır): +3 dB (Sesin canlı ve keskin olmasını sağlamak için)
-
12 kHz (Hava hissi): +1 dB (Üst frekansları artırarak daha açık ses)
3.
Deneyim ve Ayarları Test Etme:
- Farklı müzik türlerini dinle (rock, klasik, elektronik) ve ayarlarını ona göre güncelle.
- Aşamalı olarak dB değerlerini değiştirerek istediğin sesi bulmaya çalış.
4.
Gelişmiş Ayarlar (isteğe bağlı):
- Kulaklığın konforuna göre her ayarı test et ve ses karakterini özelleştir.
- Ekolayzer programında ön ayar (preset) oluştur, böylece istediğin ayarları hızlıca değiştirebilirsin.
Eğer bu ayarlar istediğin sonucu vermezse veya değiştirmek istediğin konular varsa, spesifik olarak hangi müzik türlerini dinlediğini belirtebilirsin, böylece ayarları daha da özelleştirebiliriz.