Selam dostlar, geçenlerde açtığım bir Entry'nin detayı vardı. Ekran kartım üzerinden mining yapan virüsü Kaspersky'la temizledik. Laptop'um şu an gayet normal. Ama eskisi gibi bir soğutma sağlamıyorum sanırım. HP Victus 15'imin işlemcisine ve ekran kartı çipine orijinal MX4 sürdüm. Ve çarşıdan (aynı gün bulmam gerektiği için) mahalle bilgisayarcısından markasız 2mm ve 1.5mm termal ped aldım. Bu pedleri kalınlıklarına dikkat ederek yerleştirdim ve bilgisayarı denedim. Sıcaklık artışını görünce tekrar bloğu açtım ve macunun sıkışmadığını sadece değdiğini gördüm. Bunun üzerine bakır blokta çipe göre daha yükseltilmiş (motherboard'a doğru yani bakır çipin geldiği yere göre daha aşağıda) VRAM teması kısımlarının da sanki çip kısmı gibi sıfır olduğunu fark ettim (sanırım). VRAM'lere de termal macun uyguladım ve kapattım, ve tekrar test ettim açtım her yer tam temas ediyor gibi durunca kapadım kasayı 1 gündür FE kullanıyorum. Oyun içinde işlemcim 74 derece ekran kartım (3050 Ti 4 GB VRAM laptop) 87 derece görüyor. Sıcak, orta sıcak tam turuncu düzeyde çalışıyor. Sıcaklığı düşürememin sebebi benim donanımda yaptığım değişiklik mi yoksa 4 gündür kafamı ağrıtan, 1 aydır da düzgün oyun oynattırmayan mining virüsü mü acaba? Umarım benim donanımda yaptığım kalitesiz malzeme değişikliğidir çünkü daha da satılmaz hale gelmiş bir bilgisayarın yanına bilgisayar almak istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Ve kimseye yetersiz soğutucu bloklarından dolayı HP Victus kasa tavsiye etmiyorum. Ucuz bir modeli olduğu için bendeki ne SSD diski soketi var PCB'de ne de adam gibi bir mimarisi. Aynı zamanda üniversite 2. sınıf EEE'ciyim, önümüzdeki yıllarda belki para bulursam yine laptop alabilirim, tavsiyelere de açığım. Siyah ekransız günler dostlar (ben yedim siz yemeyin).
Virüs silindiği halde eskisi gibi bir soğutma sağlayamadığını belirtmişsin. Haliyle bu durumda bakımdan sonra değişiklikler olduysa bunu bakıma bağlayabiliriz.
Abi teşekkür ederim cevabın için, bilgisayarın padlerini ilk değiştirdiğimde termal pedlerin faz değişimli diye bir şey olduğunu bilmiyordum, cahillik hatta arkadaşlarla alay ettik termal pedler macuna dönmüş bu hal ne diye. Anladığım kadarıyla olması gereken hali o. Eğer kendin kullanıyorsan amazondan falan tavsiye ettiğin bir ürün varsa direkt link verebilir misin
Abi teşekkür ederim cevabın için, bilgisayarın padlerini ilk değiştirdiğimde termal pedlerin faz değişimli diye bir şey olduğunu bilmiyordum, cahillik hatta arkadaşlarla alay ettik termal pedler macuna dönmüş bu hal ne diye. Anladığım kadarıyla olması gereken hali o. Eğer kendin kullanıyorsan Amazon'dan falan tavsiye ettiğin bir ürün varsa direkt link verebilir misin?
Bir karışıklık olmasın faz değişimli (macun) pad gibi görünebilir ama asla pad olarak kullanılamaz ve yapısı benzeyebilir. Faz değişimli macunlar pad şeklinde olup ortalama 45 derece üstünde sıvıya dönen macunlardır. Pad ise katıdır bu sebeple VRM VRAM gibi bileşenlerde olmazsa olmazdır.
Faz değişimli macunlar masaüstü işlemcileri hariç her yerde kullanılabilir. Masaüstü işlemcisi ise soğutucu plşakaya (ıhs) sahip olduğundan ihtiyaç kalmıyor. Macun yeterli oluyor.