Çözüldü Sıfırlama işlemi sırasında laptop kapatıldıktan sonra boot işlemi uzun sürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TA1WSR

Yetkin
Yer
City 17
  • Core 2 T5500 işlemci
  • 4 GB RAM
  • Geforce 7 serisi ekran kartı
  • 60 GB SSD
Merhaba öncelikle,

HP Pavilion model eski bir notebook vardı elimde. İçine Windows 8.1 kurmak istedim (cihazın eski olduğunun farkındayım fakat zaten aktif olarak kullanma gibi bir amacım yok öylesine kurdum). İşletim sistemini kurdum fakat karşılaştığım bir sorundan dolayı Windows’u kurtarma ekranından sıfırlamayı denedim. Sıfırlama işlemi bir süre sonra %59'da takılı kaldı. Ben de bilgisayarı power tuşu ile kapattım. Sistemi bir daha açtığımda cihazın boot işleminin çok yavaşladığını gördüm (yani bir ekrandan diğerine giderken bile aradan 2-3dk falan geçmesi gerekiyor o kadar yavaş.) SSD'de de sorun yok başka cihazda denedim gayet güzel çalıştı. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zaten Industry Pro sürümü kuruyordum. Ayrıca Windows'a da hiçbir şekilde ulaşamıyorum zaten.

Bu arada başka bir HDD taktım sorun çözüldü şimdilik böyle devam edeceğim.
Sıfırlarken yarı da kestiği için Windows dosyaları bozulmuştur. Windows geliyorsa karşına eğer CMD yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu girin ve bitince yeniden başlatın.

Ya da bunu denemeniz daha sağlıklı olabilir:

İlk önce "DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth" komutu yazın ardından,

"DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth" bunu yazın,

En son "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutu yazın.

Farkı neyse "sfc /scannow" komuttan daha derin onarım yapar.

Tavsiyem o laptopa Windows 8.1 Embedded Industry Pro sürümü kurman ya da Linux olarak CachyOS kurmanız daha sağlıklı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten Industry Pro sürümü kuruyordum. Ayrıca Windows'a da hiçbir şekilde ulaşamıyorum zaten.

Çözüm

O zaman sorunuz belli, tekrardan SSD takıp sıfırdan Windows kurman. Belli ki Windows dosyaların patlamış.

O zaman sorunuz belli, tekrardan SSD takıp sıfırdan Windows kurman. Belli ki Windows dosyaların patlamış.
Ama sorun şu, bilgisayar tamamen yavaş çalışıyordu. Yani BIOS’a girerken bile en az 2 dakika bekliyordum. Boot yöneticisine falan bile giremiyordum yani komple yavaştı.

Yani sıfırlarken gücü yarıda kestiğiniz için BOOT bozuldu, yavaşlık olması normal. Eğer BIOS'a girip BOOT sekmesinde SSD görünüyor ise iyi.
Tekrardan Windows kurarken Diskpart ile temizleyip sıfırdan kurun.
Eğer görmekte zorlanıyor ise SSD patlamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…