Çözüldü Sigorta şirketi arabuluculuk aşamasında sunduğu tekliften vazgeçer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fkflipflop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 139
  • Etiketler Etiketler
    sigorta
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fkflipflop

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Sigorta şirketi (arabuluculuk sürecinde) yüksek fiyat ödeme teklifi sundu.
Sonrasında araç değeri için bağımsiz bir eksper başvurusu yaptım ve düşük bir değer kaybı verdi.
Şimdi kafama takılan şu:
Acaba sigorta şirketi, eksperin sunduğu düşük fiyatı baz alıp kendi önerdiği tekliften vazgeçer mi?

Eksperin raporunu zaten sigorta görüyor diye biliyorum ama emin olamadım.
Bu gibi durumlarda başına gelen, deneyimi olan varsa çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba,

Arabuluculuk aşamasından önce bahsettiğiniz eksper raporunu zaten sigorta şirketi hazırlatmıştır. Yani eksper raporunda belirlenen tutardan sigorta şirketi zaten şimdiye kadar haberdar. Buna rağmen arabuluculuk aşamasında eksper raporundan daha yüksek bir fiyat teklifinden bulunmuş olmaları güzel bir gelişme.

Kural gereği arabuluculuk süreci iradi bir süreçtir. Yani taraflar istedikleri teklifleri sunabilirler ve istedikleri anlaşmayı sağlayabilirler. Aynı zamanda herhangi bir anlaşma sağlamayabilirler de. Bu sebeple normalde elbette tekliflerini değiştirebilirler. Ancak geldiğiniz aşamada zaten eksper raporundaki tutardan haberdar oldukları için ve buna rağmen daha yüksek teklifte bulundukları için tekliflerini değiştireceklerini sanmıyorum.

Sizin karşı teklifiniz olursa, ona göre bir değerlendirme yapıp sizin karşı teklifinize göre yeni bir teklif yapabilirler.
Merhaba,

Arabuluculuk aşamasından önce bahsettiğiniz eksper raporunu zaten sigorta şirketi hazırlatmıştır. Yani eksper raporunda belirlenen tutardan sigorta şirketi zaten şimdiye kadar haberdar. Buna rağmen arabuluculuk aşamasında eksper raporundan daha yüksek bir fiyat teklifinden bulunmuş olmaları güzel bir gelişme.

Kural gereği arabuluculuk süreci iradi bir süreçtir. Yani taraflar istedikleri teklifleri sunabilirler ve istedikleri anlaşmayı sağlayabilirler. Aynı zamanda herhangi bir anlaşma sağlamayabilirler de. Bu sebeple normalde elbette tekliflerini değiştirebilirler. Ancak geldiğiniz aşamada zaten eksper raporundaki tutardan haberdar oldukları için ve buna rağmen daha yüksek teklifte bulundukları için tekliflerini değiştireceklerini sanmıyorum.

Sizin karşı teklifiniz olursa, ona göre bir değerlendirme yapıp sizin karşı teklifinize göre yeni bir teklif yapabilirler.

Çözüm

Cevaplarınız için teşekkürler. Onlar ilk arabuluculukla bir teklif yaptı. Ben de bağımsız bir eksper ile bir fiyat bilgisi almak istedim. Belki arabulucu çok az bir fiyat çekebilir diye düşündüm. Sonra eksper çok az söyleyince şaşırdım ve arabulucu teklifini kabul ettim. Bir an sorun olur mu sorusuna bir türlü cevap bulamadım. Herhalde sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum.

@fkflipflop, öncelikle teklifi arabulucu yapmaz. Arabulucu sigorta şirketinin vermiş olduğu teklifi size iletmiştir.

Şayet siz bir ekspere başvurup rapor hazırlattırdıysanız, siz arabuluculuk toplantılarında bunu dile getirmediğiniz sürece sigorta şirketi bunu bilemez. Eğer siz arabuluculuk toplantılarında bunu dile getirmenize rağmen sigorta şirketi daha yüksek teklifte bulunduysa, bu elbette güzel bir haber. Teklifi kabul de etmişsiniz zaten.

Arabuluculuk sürecinin sonunda bir anlaşma belgesi düzenlenir. Anlaşma belgesi imzalandıktan sonra artık süreç bitmiş olacağından, imzalar atıldıktan sonra içiniz rahat edebilir. O aşamadan sonra teklifi değiştirme veya anlaşmaktan vazgeçme gibi bir durum söz konusu olamaz.

Zaten arabuluculukla teklif sundular dedim. Sadece arabuluculuk teklif sunmaz. Sigortanin haberi olmadan. Sonrasında bana anlaşmayi sağlamak için belge hazırlayıp karşılıklı imza atilacak dedi. Belki bagimsiz eksperin raporu sorun cikartir mi dusuncesi aldi beni. Bilgilendirme icin sag olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…