Silent Hill 2 Remake, Bir Milyon Satış Rakamına Ulaştı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 303
Remake olarak şahsen vasat yapım,
Bence ''non-intrusive remake'' (yani oyunun temel elementlerine ellemeden) olarak gayet iyi bir is cikarmislar. 2001 oyununun combat konusunda neredeyse oynanmasi zor denebilecek kadar eksikleri vardi, bu remake'de birazcik el atmislar hic olmasa. Kamera acisi olayini da nispeten modern standartlara uygun hale getirmisler, seversiniz sevmezsiniz biraz size bagli. Yine de SH2 gibi asiri dar koridorlara sahip bir oyunda bence pek harika bir tercih olmamis. Onun disinda oyunun temel esansi neredeyse ayni. Buna benzer bir remake de gecen cikmisti, Dead Rising Deluxe Remaster olur kendisi. Onda da Capcom oyuna hic ellemeden (ciddi anlamda hic, direkt cutscenelerde kamera kesimleri bile milisaniye olarak ayni) remake etmisti. Niyeyse o remake SH2 Remake kadar laf yemedi, cok garip. ''RE'lerin remake surumlerini de Capcom yapiyor ama? DRDR o yuzden SH2:R'ye kiyasla cok daha iyi bir remake degil mi?'' diyecekler olacaktir ama soyle bir durum var, RE Remake'lerden bahsetmedim ben. Capcom'un para sagdigi inegiyle isim yok benim.

Capcom pisirince yemege mundar demezler ancak indie sayilabilecek Polonya'dan bir sirket yapinca mundar diyorlar.
ne grafikleri güzel
Bence grafikleri gectigi ortama gore gayet iyi. Texture work oyunun boyutuna gore gayet kaliteli ve oyununun en temel elementleri olan yansimalar ve sise de yeterince ugrasmislar. Grafiksel olarak daha ne yapilabilir bilemiyorum acikcasi, video oyunu endustrisi olarak zirve noktaya vardik gibi bir sey zaten. Yine de Lumen GI konusunda (gerek PC surumunun ayarlarinda, gerek PS5 kalite/performans modlarinda) bir karara varmalilardi diye dusunuyorum. Belli ayarlarda oyunun ic mekanlarini direkt bambaska hale getiriyor.

ne optimizasyonu.
Bu konuda evet, Bloober cok daha iyi bir is cikarabilirdi. SH1'de oyundaki sis, performansi arttirmak icin, SH2'de de atmosferi verebilmek icin kullanilmisti. Bloober'in bu iki seyi de yakalamasi gerekirken sadece atmosferi verebilmis.

Gecen birinin arastirmasini okumustum. SH2 Remake'de yogun sis olan noktalarda, yani gorememenize ragmen sis icindeki geometri yine de ciziliyormus. Geometry culling ya bozuk ya da Bloober direkt kullanmamis bile yani. Oyundaki klasik Unreal Engine sorunu olan (ki motorun bir sorunu degil aslinda, gelistirici beceriksizligi) ve bu oyunu da etkileyen ''traversal stutter'' olayinin en buyuk sebebi bu yani. Kocaman bir harita, yuklenme ekrani yok ve geometriyi gerekmediginde cull da etmiyorsunuz. Sonuc? Memory leak olusur, FPS'ler duser ve texture streaming sistemini yanlis sekilde kullandiginiz icin stutterlar olur.

Bloober'in bu temel sorunu cozmesi lazim aslinda. Bunu cozmesi de az bir emek istemeyecektir, buyuk bir update ile olur anca. Bunu da yaparlar mi bilemem, direkt yeni projelerine odaklanmis gibiler su an.

Bunun disinda oyunda ciddi bir ghosting sorunu var, neyse ki PC surumunde basit bir modla cozuluyor. PS5 surumunde de var bu sorun, PC surumune ozel degil. Klasik 2024 oyunu sorunlari. AI upscaler devri () ve ghosting ile bulanik goruntu sorunlari...

Mümkün, oyunda zibilyon tane ipucu var düzgün araştırdığınız vakitte.
Valla puzzle'ın puzzle'ını çözmekten çoğu kişinin anlayacağını düşünmüyorum, Elden Ring de hikayesini düzgün anlatan bir oyun değil ama asıl odak noktası hikaye değil. Silent Hill 2'de "şunu çok iyi yapıyor dediğim" bir şey göremiyorum. RE remakelerindeki puzzle'lar ile aynı kalitede ama Silent Hill 2'de çok puzzle var ve gereksiz uzatılmış. En azından insaflı davranıp oyunu 35 dolara çıkarmışlar, hakettiği seviyede.

Yayıncılar ne demiş diye biraz bakındığımda bi Dost Kayaoğlu benle yanı fikirdeymiş.

Niyeyse o remake SH2 Remake kadar laf yemedi, cok garip.
SH2 baya beklenen bir yapımdı, bu optimizasyon ile laf yemesi çok normal şahsen.
Bence grafikleri gectigi ortama gore gayet iyi.
Bazı sahneler ve kaplamalar PS1 zamanı gibiydi, tercih midir bilmem ama güzel diyebileceğim bir grafik yok oyunda. Gerçekten yok yani.
Daha yeni until dawn bitirdim o da rezildi ama grafik kaplama kalitesi olarak woah yani, en azından ona yakın bir şey beklerdim.

Bir de her hareketi ara sahne olarak yapmışlar. Kapıyı açıyorum ara sahne giriyo kapı açılıyor ekran kararıyo, kaç yılındayız aga.
Fark ettiyseniz zaten oyunun kendisine lafım yok, remake olmamış.

Direkt yeni projelerine odaklanmis gibiler su an.
Oyuna baya değer veriyorlarmış helal olsun.

Yayıncılar ne demiş diye biraz bakındığımda bi Dost Kayaoğlu benle yanı fikirdeymiş.
Adamda 4090 var, yayında şunu da kısalım dlss açalım kasmasın diyodu.

Oynanışlarına baktım, oldukça güzel duruyor. Fragmandaki rezalet görüntüden esinti yok. Beni asıl şaşırtan şey ise fiyatı oldu. 60 doları geçtim, 70 dolar olacağını düşünmüştüm ama 33 dolar olması da iyiymiş. Zaten felsefe ve hikayesiyle merak ettiğim bir oyundu, bu oyun da vesile oldu.

Yılın oyunu ödülünde Black Myth ve FF7 ile kapışacaktır. Sağlam oyundur kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…